На Тернопільщині віряни перекрили трасу через конфлікт з УПЦ МП

Опубліковано:
27 Серпня, 2015 о 10:42

Жителі села Колосова Тернопільської області ще від весни намагаються доєднати свою православну церкву до Київського патріархату та усе намарно, повідомляє ТСН. Терпець у селян увірвався і вони на дві години зупинили рух на трасі, щоб привернути увагу до своєї проблеми. Церква у Колосовій одна, її будували усім селом 25 років тому. Утім зараз селяни розділилися і проголосували за церковну приналежність – 67% захотіли змінити статут і перейти до Київського патріархату.

 



“Ми хочемо, щоб в нашому селі була українська церква і щоб “Отче наш” говорили українською. І нас не то що не пускають до церкви теперішні хазяї з Московського патріархату, а навіть не пускають нас на подвір’я”, – кажуть віряни. Чиновники ведуть переписку з сільрадою, аби місцеві депутати самостійно ухвалили рішення.

 

Однак, оскільки держава відокремлена від церкви, ухвалити таке рішення в сільраді не можуть. У селі парафіяни, які залишаються вірними Московському патріархату, дивуються поведінці односельців-бунтарів. Кажуть, наче навесні пропонували їм віддати частину грошей за будівництво храму, але ті відмовилися.

 

“Їм так сказали, голова сільської ради виділяє землю на будування, в 90-му році церква построєна, які гроші були, скільки там було тих грошей ми ті гроші ділимо на половину, кожне подвір’я православної віри додає їм гроші і нехай вони строять свою церкву!”, – кажуть парафіяни церкви Московського патріархату.

 

Нині віряни, які намагаються перейти до Київського патріархату,відправляють Богослужіння у невеликій каплиці. Селяни погоджуються навіть на почергові відправи, але односельці та священик проти.

 

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: