На що схожий почерк подій у Мукачевому, — думка експерта

Опубліковано:
22 Липня, 2015 о 22:39

Кримінальні розбірки, як у Мукачевому, могли статися в будь-якій прикордонній області України.

 

Так вважає екс-уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовский.



 

“Скрізь був би благодатний грунт для явищ, схожих на мукачівські. Поки важко сказати, що послужило приводом для мукачівських подій, а потім і у Львові,  і в Івано-Франківську. Але аж надто схожий “почерк” на те, що витворяли НКВД і МДБ (Міністерство державної безпеки) СРСР на Західній Україні і в середовищі українських патріотичних рухів (коли впроваджували агентів навіть у керівництво, не кажучи вже про їхні структури) в 40-х — 50-х роках минулого століття”, — пише Соколовский у блозі на НВ.

 

За його словами, в останні дні мукачівські події намагаються представити як локальний конфлікт, проблему однієї області, а не загальнодержавну.

 

Реакція офіційного Києва на події в Мукачевому, напевно, виправдана. Звільнено керівників області та обласних силових відомств. Переформатована майже вся митниця і прикордонна служба в Закарпатті і т.д. Не виключено, що найближчим часом звільнення підуть і в Києві серед кураторів Закарпатської області в різних відомствах,
— припустив експерт.

 

Соколовский додав, що рано чи пізно (краще вже зараз) потрібно буде починати прибрати причини, що породжують контрабанду, а не боротися з її наслідками.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: