На фестивалі «Золота підкова» у Тернополі покажуть машину президента Ніксона

Опубліковано:
8 Жовтня, 2016 о 10:43

До фестивалю старожитніх авто «Золота підкова», який стартував 7 жовтня в Тернополі, Тернопільський ретро-клуб «Ретро-кортеж» підготував приємний сюрприз – поповнив колекцію двома унікальними екземплярами, зокрема вантажною машиною «Урал-ЗІС» військового часу та автомобілем з цікавою історією «Ягуар XJ». Останнє авто президент США Ніксон подарував Генеральному секретареві СРСР Леоніду Брежнєву,  а той подарував першому секретарю Щербицькому. Потім раритет опинився в Щолокова. Після цього його подарували Героєві соціалістичної праці з Борщова Щепановському. Згодом «Ягуар» потрапив до колекції Тараса Демкури. Шанувальник старожитніх авто і громадський діяч потурбувався, аби ретрокар було реставровано. Сьогодні цей унікальний раритет бере участь у туристичному пробігу, а завтра на Театральному майдані з 10.00 його зможуть оглянути всі бажаючі.

 



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернополян запрошують на ретрофестиваль «Золота підкова-2016»

 

 

Віримо, що маршрут «Дорогами Пінзеля» – Тернопіль-Микулинці-Підзамочок-Бучач-Теребовля, 8 жовтня цей автомобіль здолає з гідністю.

 

 

Приходьте 9 жовтня на центральну площу Тернополя – і насолодіться кращими взірцями автопрому. Звичайно, кожен зможе зробити фото на згадку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: