Міграційники закликають тернополян вчасно вклеювати фото у паспорт

Опубліковано:
20 Липня, 2015 о 14:01

Із досягненням 25-ти чи 45-річного віку кожен громадянин України повинен звернутись до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем проживання для вклейки нової фотокартки в паспорт. Зробити це слід не пізніше ніж через місяць з дня досягнення зазначеного віку.

Якщо не здійснити вклейку фото вчасно, документ вважатиметься недійсним, – наголошують у міграційній службі, – а з таким паспортом не можна здійснювати банківські операції, видавати доручення, укладати договори, голосувати, словом, вчиняти будь-які юридично значимі дії.
Для того, аби здійснити вклейку нової фотокартки, до територіального підрозділу Державної міграційної служби необхідно особисто подати паспорт і дві (або три – у разі одержання паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотографії розміром 3,5 см х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому віку. Фотографуватися «на паспорт» не можна в головному уборі; а для громадян, які постійно носять окуляри, обов’язково фотографуватися з ними.



Вклейка фотокартки у паспорт громадянина України – процедура проста і короткотривала, але чимало краян звертаються до міграційної служби із порушенням терміну, або й узагалі нею нехтують. Для таких у міграційній службі нагадують, що статтею 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачена відповідальність за проживання по недійсному паспорту у вигляді штрафу від 17 до 51 гривні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: