Масові чистки і розстріли: Люди Януковича беруть “республіки” в свої руки (Відео)

Опубліковано:
6 Червня, 2015 о 10:02

В окупованому Донецьку проходять масові чистки. Ідейних борців за свою псевдореспубліку вбивають, а на їх місце повертаються представники “Партії регіонів”. Про це повідомляють Подробности.

 



Тих, хто відмовився підкориться лідеру так званої “ДНР” Олександру Захарченко, спочатку кидають у підвал, а потім розстрілюють. Схожа ситуація складається і в Луганську. Там лідер “ЛНР” Ігор Плотницький разом з колишніми регіоналами прибирає неугодних йому бунтарів з маленьких обласних містечок. На ключові посади в місті вже повернулися всі ті, хто навесні минулого року керував сепаратистами і фактично розв’язав війну в області – колишні депутати Луганської обласної ради.

 

Тортури для своїх

Першим на чищення банд “ДНР” публічно поскаржився терорист Варган, якого заарештували ще 10 листопада за наказом Захарченко. Варган входив в частину підрозділу “Оплот”, яка називалася “Сварожичі”. На датованому квітнем відео Варган розповів, як його катували в підвалі, прив’язуючи били, били струмом.

 

“Мене топили водою, клали на спину, п’ять чоловік сідали зверху, засовували ганчірочку в рот і 1,5 літрову баклажку води лили так, щоб у мене вода була в носі, у вухах. Я задихався, вмирав. Після того, як я втрачав свідомість, вони знову приводили мене до тями і намагалися змусити підписати документ про те, що я вкрав багато машин, згвалтував багато жінок, у мене кілограми золота, мільйони грошей “, – скаржився терорист.

 

Так, за його словами, Варгана хотіли змусити зізнатися у всіх злочинах, які здійснювали бойовики “Оплот”. Він розповів, що разом з ним заарештували коменданта Іловайська Юру “Кадета”, терориста “Молдавана” і декількох росіян. Усім їм були пред’явлені звинувачення в крадіжках автомобілів і згвалтувань.

 

Насправді, Варган вважає, що арешти пов’язані з небажанням повністю підкоритися угрупованню Захарченка. Адже він, до арешту керував власною армією, яку оцінює в 1000 осіб. Варган розуміє: така неконтрольована армія небезпечна для керівництва “ДНР” і його знешкодили після того, як не змогли домовитися.

 

Повернення регіоналів

Після відео Варган зник. А бойовики його підрозділу записали відеозвернення, розповівши про повальні арешти в так званій “республіканській гвардії”. “Заарештували все вище керівництво. Командувача – Ваню Руського, його заступника, Мішу П’ятого. Заарештував Захарченко”, – розповідає на відео бойовик.

 

Представники “республіканської армії” щиро не можуть зрозуміти, чому їх заарештовують, обвинувачуючи в переслідуваннях колишніх керівників Донецька з “Партії регіонів”, які повертаються на свої пости. “Люди, які були в керівництві до війни, повертаються до влади. Все старе керівництво повернулося”, – пояснив бойовик.

 

За словами підлеглих Варгану, їх прибирають так само, як найманця з Росії Ігоря Стрєлкова-Гіркина, у якого спочатку забрали частину підрозділів, а потім він і сам змушений був тікати в Росію.

 

Про те, що в “ДНР” проходять масштабні чистки, говорять і дані Служби безпеки України, згідно перехопленій розмові між терористами з Горлівки і Донецька, в місто прибули 42 військових з Росії зі спецзавданням. З їх допомогою Захарченко нібито карає своїх підлеглих за розбої та грабежі, а насправді прибирає тих, що відмовилися підкоритися.

 

Зачистки в Луганську

У сусідньому окупованому Луганську також йде зміна влади: там лідер бойовиків Ігор Плотницький намагається підпорядкувати собі бунтуючих ватажків маленьких містечок: козаків, отаманів і найманців з Росії. Відбувається це все зі схвалення колишніх регіоналів, які повернулися в місто з перемир’ям і очолили ключові пости в самопроголошеній республіці.

 

Останній гучним вбивством стала ліквідація командира бригади “Привид” Олексія Мозгового, який після відходу з Луганська окупував Алчевськ і виступав з лютою критикою Плотницького, називаючи його ставлеником Олександра Єфремова. За деякими даними, вбивство Мозгового готувалося кілька тижнів і виконувалося за згодою верхівки регіоналів і самого глави Владислава Суркова.

 

“Розстріл Мозгового санкціонував Сурков. Загін спеців-кілерів БУЛАТ. Допомагали з прильотом і відходом люди Плотницького. Охорону самого Плотницького здійснюють бійці Вагнера”, – стверджує журналіст Юрій Асєєв.

 

Загроза для Плотницького

На користь цієї версії говорять фігури, які перебувають при владі в “ЛНР”: серед них – член “Партії регіонів” Маноліс Пілавов, він тепер мер Луганська, раніше був законним заступником міського голови. Крім Пилавова активно керують республікою колишній піарник Януковича, директор луганської теле-радіо компанії Родіон Мірошник і його перший помічник Леонард Свідовський.

 

На ключових посадах у Плотницького стоять і інші регіонали: Микола Запорожцев, екс-депутат облради, Павло Пілавов, брат Маноліса і господар стадіону “Авангард”, Антоніна Кузьменко, колишня перша помічниця мера Луганська Сергія Кравченка. Одним з великих діячів “ЛНР” є і Володимир Медяник – власник великих супермаркетів “Росія” і “Мандарин” у Луганську. До слова, Медяник нещодавно побував у звільненому Сєвєродонецьку, де його ніхто не затримав.

 

Ігор Плотницький і регіонали добре почистили ряди терористів, прибираючи тих, хто міг би скласти їм конкуренцію. Але журналіст Асєєв не виключає зачистку і самого лідера сепаратистів “ЛНР” в самий найближчий час. “Джерело не виключає, що в його оточення вже впроваджений виконавець”, – пише Юрій Асєєв.

 

За останні кілька місяців були вбиті п’ять найяскравіших бойовиків, у тому числі В’ячеслав Пінежанін, комендант Антрацита і Сергій Косогоров, комендант міста Красний Луч, якого посадили в підвал, а потім розстріляли. Олександр Бєднов, більше відомий як “Бетмен”, був розстріляний у своїй машині. Світлана Борцова, начальник міліції Стаханова, убита в підвалі, а Олексія Мозгового на трасі не врятувала навіть охорона – розстріляні були всі.

 

З противників режиму Плотницького залишилися тільки двоє: Павло Дрьомов – комендант окупованого Первомайська і отаман Микола Козіцин, найманець з Росії, який загордився та величає себе командиром “Всевеликого” війська Донського. Обидва загрожують ватажкові “ЛНР” компроматом, обіцяючи здати Путіну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: