Ця домашня куряча тушонка – універсальна заготовка, яка знайде застосування в багатьох стравах, і не залишить вас голодними підчас відключень світла узимку. Готується просто та швидко!
Здивуйте своїх рідних смачною м’ясною стравою, приготованою з чотирьох основних продуктів.
Перегляньте також:
- Рецепт імбирного печива що подарує вам смак справжнього свята
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
Інгредієнти
- Курка – 2 кг.
- Чорний перець горошком – 20 шт.
- Сіль – 20 г.
- Лавровий лист – 4 шт.
Приготування
- Спочатку зніміть шкірку з курки. Потім дрібно поріжте м’ясо і відокремте його від кісток. Складіть м’ясо в миску, посоліть, поперчіть і гарненько перемішайте. Дайте м’ясу постояти в холодильнику приблизно 40 хвилин, щоб промаринуватися.
- Спочатку ретельно вимийте банки. Після цього простерилізуйте їх, щоб знищити всі бактерії. Так ви зможете бути впевнені, що ваша тушонка довго зберігатиметься.
- Перш ніж викладати курку, покладіть на дно кожної банки по 10 горошин чорного перцю та 2 лаврові листочки. Це додасть вашій тушонці особливого смаку.
- Не утрамбовуйте м’ясо занадто щільно, щоб у банках залишилося трохи вільного місця. Це необхідно для того, щоб під час стерилізації все м’ясо прогрілося.
- Після того, як ви заповнили банки, поставте їх у холодну духовку. Встановіть температуру на 150 градусів за Цельсієм і готуйте протягом 4.5 годин.
- Коли час сплине, не поспішайте діставати банки. Залиште їх у вимкненій духовці ще на півгодини. За цей час вони поступово охолонуть, і банки не тріснуть від різкого перепаду температури.
- Коли банки трохи охолонуть, вийміть їх з духовки. Швидко закрутіть стерилізованими кришками і переверніть догори дном. Якщо десь з’явиться рідина, значить, банка не закручена достатньо щільно.
Тепер у вас є власний запас смачної та поживної тушонки. Вона стане в нагоді як для щоденного меню, так і для непередбачених ситуацій, таких як відключення електроенергії.
Пісний рецепт пончиків з повидлом які потішать вас своїм смаком