Пісний рецепт пончиків з повидлом що прикрасять ваш стіл.
Зараз триває різдвяний піст, однак багатьом хотілося би потішити себе улюбленою їжею не порушуючи релігійних заборон. Пропонуємо вам приготувати пісні пончики з вашим улюбленим повидлом. Вони легкі, повітряні та неймовірно смачні. Цей простий пісний рецепт вдасться навіть початківцям.
Перегляньте також:
- Рецепт імбирного печива що подарує вам смак справжнього свята
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
Інгредієнти:
- 300 мл теплої води
- 7 г сухих дріжджів
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 50 мл рослинної олії
- 450-500 г борошна
- Ваше улюблене повидло
Приготування:
У теплій воді розчиніть дріжджі, згодом розмішайте цукор і сіль. Додайте олію та поступово просійте борошно через сито. Замісіть м’яке, не липке тісто. Поставте його в тепле місце, накривши рушником, на 1-1,5 години, щоб тісто піднялось в 2-3 рази.
Робочу поверхню присипте борошном. Тісто добре вимісіть і розкачайте в пласт товщиною близько 1 см. Виріжте склянкою кружечки. Всередину покладіть ваше повидло та сформуйте кульки.
Розігрійте олію у глибокій сковороді. Обережно опустіть пончики в розпечену олію і просмажте з обох боків до золотистого кольору. Покладіть готові пончики на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подавати пончики можна як у теплому, так і в холодному вигляді, посипавши цукровою пудрою.
Різдвяний піст 2024: коли починається, та на що варто звернути увагу