У Кременці представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, виконуючи державні програми з реформування галузі освіти, вдаються до абсурду. Обурені батьки і вчителі не можуть зрозуміти, як районна влада та підпорядкований їй відділ освіти зможуть об’єднати в єдиний навчально-виховний комплекс два загальноосвітні заклади міста – Кременецький навчально-виховний комплекс «Гімназія – ЗОШ І ст.» та Кременецьку ЗОШ І-ІІІ ст. №5, і чому, як завжди «забули» запитати думку тих, хто там навчається і працює. 

– У місті вже кілька років тривають розмови про те, що не вистачає дитячих дошкільних закладів, а гімназія лише «недоцільно» займає приміщення, – кажуть активісти ГО «Народна рада». – У гімназії колись і справді був садочок, але його закрили. Закрили також ДНЗ на вул. Миру, а приміщення передали під районний суд, і ДНЗ – на вул. 107-ої Кременецької дивізії, де тепер приватне помешкання.



За словами активістів, таке «об’єднання» викликає багато запитань. Як ініціатори неіснуючого документально проекту уявляють єдиний навчальний процес у двох приміщеннях на відстані двох кілометрів? Чи можна за короткий термін (липень-серпень) підготувати приміщення ЗОШ №5 для того, щоб створити умови не гірші за ті, в яких навчалися учні 5-11-их класів у гімназії? Якою буде доля працівників двох навчальних закладів після так званого об’єднання? А відповідей, як це вже давно заведено, ніхто не дає…
Не сумніваються активісти, що це об’єднання комусь вигідне, адже якщо зведуть два навчальні заклади, то згодом зможуть приміщення гімназії, а це ще й вісім соток землі, використати у власних цілях.

 

– Батьки дітей, які там навчаються, не один рік вкладали у гімназію гроші, доводили її до нормального вигляду, – кажуть громадські діячі, – тому виникає запитання: хто дав право очільникам району щороку  порушувати тему об’єднання «Гімназії – ЗОШ І ст.» і Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №5? Чому посадовці ставлять свою особисту фінансову вигоду за цей ласий шматок землі вище за моральні принципи? Чому замість того, щоб допомогти побудувати на території гімназії спортивний зал, керівництво району тільки шкодить?

 

…Свого часу питання «реорганізації» порушували і «папєрєднікі», але, зіткнувшись із невдоволенням батьків і вчителів, не наважилися цього зробити.

 

Галина Кіт

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: