Фінансовий аналітик з Тернополя спрогнозував курс гривні краще від Уряду і Нацбанку

Опубліковано:
14 Вересня, 2015 о 10:13

Питання про подальший курс гривні цікавить всіх українців, і займає друге місце після подій на Східній Україні. Величезна кількість інформації і прогнозів заполонила простори інтернету і шпальти газет. Після недавнього різкого обвалу національної валюти люди вже з острахом дивляться у завтрашній день і оптимізму залишається все менше.

 



Звичайно, пересічному громадянину важко розумітися в економічній ситуації і доводиться приймати на віру запевнення Уряду та Національного банку. Але чи варто повністю покладатися на слова і гарантії зі сторони влади?

 

Нещодавно трапилася стаття у тернопільському виданні «20 хвилин», де журналіст Світлана Чернецька попросила економістів і аналітиків прокоментувати ситуацію і спробувати оцінити перспективи на поточний рік. Ось повна версія публікації:  «Що нам прогнозують в економіці у 2015 році». Стриманий оптимізм фахівців з української сторони, міжнародних експертів і агентств передбачав незначне здешевлення гривні, а в бюджет на 2015 рік взагалі заклали курс на рівні 17 гривень за 1 долар США.

 

В цей же час, фінансовий аналітик з Тернополя Олег Жак озвучив свій прогноз. На той час це була найбільш песимістична оцінка майбутнього для національної валюти. Мова йшла про курс на рівні 22-23 гривні за долар. Варто зазначити, що прогноз був озвучений в кінці січня цього року, а ось зараз гривня якраз стабілізувалася після різкого падіння нижче 30 грн за долар на прогнозованому паном Олегом рівні. Судячи з інформації банків, прогноз аналітика виявився з точністю до копійок.

 

До речі, в цій же статті Олег Жак також вірно оцінив ситуацію і з такими валютами, як євро і долар. Прогноз аналітика говорив про те, що долар швидко подорожчає проти євро і навіть можлива зміна паритету. Якраз таку ситуацію ми і спостерігаємо зараз…

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: