Фахівці із Києва представили громаді Тернополя зміни до генплану

Опубліковано:
15 Листопада, 2015 о 20:23

Фахівці Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» представили проект змін до генерального плану Тернополя.

 



За словами міського голови Сергія Надала, генеральний план був прийнятий понад п’ять років тому. Оскільки за цей час відбулося чимало змін, збиралися пропозиції та зауваження від архітекторів, будівельників, громадських організацій, що були передані на розгляд фахівців «Діпромісто», які розробили проект змін.

 

Внесення змін до генерального плану міста – це тривалий процес і трудомістка робота. Саме тому вона розпочалася із весни 2015 року. Спочатку була укладена угода з науково-дослідним інститутом «Діпромісто» на розроблення та внесення змін до генерального плану та плану зонування Тернополя, потім фахівці враховували пропозиції, вносили зміни. Після цього вони були опубліковані на сайті міської ради та протягом місяця тривав збір зауважень та пропозицій, які знову ж таки були передані у Київ.

 

Сергій Надал переконаний, що генплан – це перспектива розвитку міста, від якого залежить не лише будівництво житлових споруд, але й розвиток соціальної інфраструктури.

 

 «За цей час відбулися зміни у законодавстві, були прийняті нові законодавчі акти та державні будівельні норми виконання проектної документації, також була містом виготовлена нова топографічна зйомка і усе це виявило деякі недоліки при розробці попереднього плану. У представленому нами проекті було усе уточнено, враховано доступ до державної бази публічного земельного кадастру. Відтак, згідно з проектом змін, місто збільшиться майже на 1000 га в межах земель міської ради, запропоновано винесення промислових підприємств, структурований підхід до житлових зон, а також розміщення таких соціально важливих об’єктів, як школи, дитсадки та поліклініки», – розповідає головний фахівець державного проектувального інституту «Діпромісто» Тамара Шидловська.

 

У свою чергу заступник міського голови Вікторія Остапчук додала, що наразі фахівці «Діпроміста» лише представили проект змін, відповідали на запитання архітекторів та інших фахівців. Тепер його буде направлено у відповідні служби на погодження, проведено експертизу і тільки після отримання цього дозвільного документу, генплан буде винесений на розгляд сесії міської ради.

 

З проектом змін до Генерального плану можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради у розділі «Генеральний план».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: