До роковин загибелі "айдарівців" Юркевича і Коломійця встановили надгробні пам’ятники

Опубліковано:
6 Вересня, 2015 о 19:22

5 вересня в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відправили службу Божу за упокій. Після цього на Микулинецькому кладовищі відбулося освячення надгробних пам’ятників Героям України.

 



На могилі Андрія Юркевича встановили архангела. Як зазначив батько Андрія пан Михайло, автором надгробної композиції є відомий скульптор Іван Сонсядло. Макет виготовили у Львові, в ливарні Ореста Канича. 33-річний Андрій Юркевич (позивний «Грізлі») – загинув на Луганщині рік тому, 5 вересня 2014 року. Поховали Героя у Тернополі 11 вересня. Андрій був активним учасником Революції Гідності. Перед тим, як поїхав добровольцем у зону АТО, написав книгу про події київського Майдану «Моя революція». У 2015 році згідно з указом Президента України Андрія Юркевича посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

 

– Я служив разом з Андрієм в одній роті. Коли я прийшов в «Айдар», «Грізлі» вже воював, служили разом більше трьох місяців, ми пліч-о-пліч разом пройшли останні дні до його загибелі. На той час Андрій був командиром одного взводу, а я – командиром іншого, – розповідає боєць із позивним «Самурай» Сергій Мовшук. – У Андрія завжди була посмішка, він був дуже позитивною людиною, навіть у найбільш запеклі моменти, коли усі були пильні, бачив спочатку посмішку, а потім появлявся «Грізлі». Андрій був авторитетним воїном, я таких не зустрічав. Це – боєць, Герой! Шкода, що життя забирає найкращих. Ми воюємо тут, а вони – на небі. Там теж своє військо, тому найбільш гідних забирають небеса».

 

Поряд із могилою Андрія – могила його бойового побратима, воїна батальйону «Айдар» Федора Коломійця, який загинув 5 вересня 2014 року, поблизу с. Весела Гора під Луганськом. Боєць був жителем міста Алчевськ (Луганська область), народився там у 1981 році. Федір брав активну участь у подіях київського Майдану. Пізніше пішов добровольцем захищати територіальну цілісність і суверенітет України, служив у батальйоні “Айдар”. Поховали воїна 12 вересня у Тернополі, на Микулинецькому кладовищі. Згідно з указом Президента України Федора Коломійця посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

 

Сьогодні, 5 вересня, через рік після загибелі Андрія Юркевича та Федора Коломійця зібралися рідні, бойові побратими, тернополяни, щоб віддати шану Героям, які полягли за Україну.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: