До московських батюшок на Тернопільщині приїхало ОБСЄ

Опубліковано:
14 Серпня, 2015 о 07:34

Спостерігачі організації з безпеки та співробітництва в Європі приїхали на Тернопільщину для вивчення релігійної ситуації, передає ZIK.

 



Представники спеціальної моніторингової комісії Ельжбета Кустра-Пірвелі та Лешек Коцік побували на Кременеччині. Чиновники РДА надали їм інформацію щодо процедури реєстрації статуту релігійних громад, зокрема, у селах Лішня, Куликів, Колосова, Башуки та Катеринівка. Надалі представники ОБСЄ планують виїхати у населені пункти району та особисто зустрітися з релігійними громадами на місцях, – повідомляє прес-служба Кременецької РДА.

 

Нагадаємо, на Тернопільщині після Революції гідності та початку російської агресії громади сіл відмовляються підпорядковуватися Московському патріархату і переходять до Київського. Бажання парафіян змінити конфесію часто викликає спротив у московських батюшок і супроводжується конфліктами.

 

Така ситуація, зокрема, у низці сіл Кременецького району, на території якого також розташована Почаївська лавра, яка нині перебуває у розпорядженні московської церкви. Депутати Тернопільської облради неодноразово приймали звернення до керівництва держави щодо повернення святині державі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: