Депутат-свободівець з Тернопільщини пішов служити аж після відкритого кримінального провадження

Опубліковано:
15 Серпня, 2015 о 14:50

Депутат Тернопільської облради Руслан Бенько, який подав у суд на облвійськкомат, далеко на такий святий, як учора намагався себе подати журналістам.

 



Це сьогодні дав зрозуміти журналістам обласний комісар Володимир Катинський.

 

За його словами, депутату вручали повістку ще у лютому, однак тоді він відмовився від відправки у ЗСУ. Було відкрито кримінальне провадження. У військкоматі продемонстрували документ, який підтверджує вручення повістки.

 

Закрили кримінальне провадження у травні цього року – коли Бенько подав документи, що вже служить.

 

До того, як Бенько потрапив на військову службу у представників військкомату теж питання. Вони стверджують, що призов відбувається через військкомат, де призовник перебуває на обліку, тоді як Руслан Бенько призвався через військкомат Новомосковська, а даних про це на Тернопільщині досі немає.

 

«Я вкотре закликаю добровольців – напишіть листа у військкомат, в якому ви стоїте на обліку, і повідомте, що от я пішов добровольцем і вже служу в такій частині. У нас всі листи реєструються, тоді б у нас була інформація, вона б була додана до особової справи. Честь і хвала йому, що він служить, але все починається з обліку. Хай принесе підтверджуючу довідку і всі питання будуть зняті», – наголосив Катинський, коментуючи позов Бенька, який звинувачує військкомат у тому, що його прізвище потрапило у списки тих, хто досі не отримав повістки, хоча вже 4 місяці служить в «Карпатській січі».

 

Також у військкоматі зазначили, що коли військовослужбовець прибуває у відпустку, то повинен в першу чергу відмітитися в військкоматі, де стоїть на обліку: щоб було зрозуміло, що він не дезертир і що перебуває у законній відпустці. За даними працівників військкомату, Бенько цього не зробив.

 

Депутат-«свободівець» з Тернопільщини пішов служити після відкритого кримінального провадження (фото) - фото 12015-08-14 11.26.17

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: