Ахметов підбирає ключі до Тернопільщини

Опубліковано:
7 Жовтня, 2015 о 10:53

Тернопільщина потрапила в поле зору опального олігарха після того, як йому вдалося вламати кредиторів агрохолдингу “Мрія” призначити на посаду топ-менеджера свою людину Саймона Чернявського. Раніше цей чоловік приглядав за аграрним господарством Ріната Ахметова на Сході та Півдні.

 



Близькі до агрохолдингу інсайдери розповідають, що новий менеджмент агрохолдингу є спільною грою донецького олігарха та оточення Яценюка. Несподівані бенефіціари “Мрії” мали надію, що з допомогою влади зможуть повернути контроль над частиною активів, які завчасно вивела з під материнської структури родина Івана Гути. Мова йшла про цукрові заводи та ряд господарств у різних районах області. Велику надію у реалізації цього плану покладали на голову ОДА Степана Барну. Злі язики розповідають, що у Кабміні тягнули з погодженням його призначення, доки не відбулася розмова про майбутнє активів “Мрії”. Не виключено, що через це Барна з першого дня активно піарив соціальні проекти “Мрії”, а також згадував незлим тихим словом цукрові заводи і Гуту. Однак піар минув, слова залишились словами, а обіцянка – обіцянкою. Донецькі, навіть після Майдану, не розуміють людей, які не тримають слова.

 

Тому кризові менеджери Ахметова звернули свої погляди на “Свободу”. Можливо, свою роль відіграли старі контакти. Можливо, реноме тягнибоківців як господарів Галичини. А, можливо те, що ще з часів Януковича “донецькі” знали, що мер Тернополя вміє тримати слово. За його каденції міська рада слухняно закріпила за структурами Ахметова земельну ділянку в промзоні. А після того, як Надал повернув контроль над місцевою “Свободою”, очевидно, вирішили зробити ставку на нього. У середовищі олігархів полюбляють вкладати кошти в різні за ідеологією проекти.

 

Сигналом, що у Ахметова з’явився свій фаворит на Тернопільщині, став рядовий матч Кубка України між ФК “Тернопіль” і “Шахтарем”. Медіа-імперія донецького олігарха розтрубіла про прогресивного мера Тернополя на всю Україну. Далі на каналі НЛО, який також належить до медіа-холдингу Ахметова, з’явилося лайфове шоу про роботу тернопільських комунальників, які нібито найкращі у світі.

 

Ці напівфакти підтверджують припущення про те, що один зі спонсорів сепаратизму розпочав свою тернопільську гру. Очевидно, аналітики СКМ свято вірять, що ставка на “Свободу” та ділового мера допоможе їм в майбутньому вирішити проблеми “Мрії”. Штурмові загони тягнибоківців неодноразово показували дива політичної еквілібрістики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: