Рекорди України, які були встановлені на Говерлі, тернополянка готує новий рекорд на вершині

Опубліковано:
14 Липня, 2019

Найвища вершина України Говерла і сама могла б опинитись на сторінках книг рекордів України. Її висота 2 км 61 м. Піднятись на вершину прагне багато людей, але усе частіше вершина приймає справжніх диваків, які здатні здивувати українців своїми вчинками – ці люди встановлюють незвичні рекорди, знаходячись на найвищій точці України. Рекорди фіксують у різних компаніях – представники “Книги рекордів України” або представники “Національного реєстру рекордів України”.

Не даю назви рекордів у відповідності до дати, але нещодавно 6 липня, команда з 21 людини слабозорих та незрячих підкорила Говерлу. Сходження тривало 8 годин. Ці люди мешкають у Львові та Львівській області. Разом підіймались і волонтери, які допомагали майбутнім рекордсменам подолати маршрут.

Ще один рекорд був пов’язаний з державними символом – на Говерлі 30 українців виклали власними тілами найбільший герб України тризуб (майже 90 кв.м). Так об’єднались по 15 чоловік зі Сходу (м. Харків) і з Заходу (закарпатське Міжгір’я). 

На День Незалежності України на вершині станцювали кубинські танці. 107 танцюристів додали до книги рекордів запис: “Наймасовіші танці в найвищій точці України”. Люди приїхали встановлювати рекорд з 7 міст України.

Вершину подолав Олег Іваненко, чоловік має титул “Залізна людина”, хоча змушений пересуватись на інвалідному візку. Разом з 12 важкоатлетами з м. Виноградів, Олег підкорив Говерлу та встановив  рекорд зі швидкісного підйому.

На День Конституції України мешканці с. Лазещина Рахівського району разом з гостями із сусідніх областей встановили на Говерлі національний рекорд – розгорнули найдовший державний прапор довжиною 150 метрів, а шириною – 10 метрів.

У Національному Реєстрі Рекордів зафіксовано рекорд ЄвгенаСавіна та Юрія Младзяновського. Євген спортсмен, а Юрійз дитинства хворий на церебральний параліч. Друзі у незвичний спосіб підкорили найвищу вершину України. Євген заніс свого друга на вершину на спеціальному кріслі. Крісло зробили на замовлення для того, щоби друзі могли реалізувати свою мрію.

На висоті 2061 м тривав рекордний концерт вінницької групи “Зореліт”. Група співала півтора години. Рекорд назвали: “Півторагодинний виступ на гірському піку.”

Встановив рекорд витривалості ветеран АТО Дмитро Котов, вийшовши на Говерлу на протезах, бо втратив ноги у 2016 році під час бойових дій. Підіймався самостійно у супроводі семерих друзів учасників АТО.

Готується встановити свій новий рекорд на Говерлі тернополянкамасажист Оксана Петришин. Що за рекорд встановлюватиме і коли – розкаже згодом. Це буде вже третій рекорд жінки. 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #говерла, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: