«Вільні Люди»: виступи реваншистів у навчальних закладах – неприпустимі

Опубліковано:
26 Вересня, 2018

Проросійські сили реваншу вбачають у передвиборчих перегонах хороший засіб реалізувати власний потенціал. Сергій Тарута, кандидат в президенти від партії «Основа», наприклад, добровільно-примусово «зібрав» студентів Юридичного факультету ТНЕУ.

«У нас є запитання до керівництва університету. По-перше, чому і досі застосовуються совкові методи «зігнати і просвітити» замість дати студентам право вибору. По-друге, чому держава установа є майданчиком для проросійських політичних сил», – говорить Іван Ковалик, координатор тернопільського осередку «Вільних Людей».

Порядок денний партії «Основа» та Сергія Тарути майже дослівно перекликаються із тезами проросійських та антиукраїнських партій – «Опозиційний блок» та «За життя». Діяльність партії та інших проросійських структур і політиків беззаперечно приведе до реваншу «п’ятої колони».

Декілька фактів про партію та її політичну платформу:
– керівник партії «Основа» Андрій Ніколаєнко – голова Кіровоградської ОДА в часи режиму Віктора Януковича, публічно засуджував Євромайдан та його цінності;
– відстоює надання російській мові офіційного статусу;
– виступає проти вступу України в НАТО;
– підтримує вирішення конфлікту на Донбасі шляхом прямих переговорів (компромісу) з агресором, «ДНР» та «ЛНР»;
– вважає питання мови, історії, релігії неактуальним, їх слід відкласти на невизначений термін.

«Сьогодні в Україні діє багато проросійських структур і політиків, які намагаються повернути нас «в обійми» до Росії. Ми вже формуємо офіційний запит до керівництва Юридичного факультету та Тернопільського національного економічного університету з вимогою роз‘яснити ситуацію і в подальшому не практикувати такі дії», – додає Ковалик.

«Вільні Люди» закликають українських політиків та керівників закладів освіти не залучати студентів і не проводити агітаційну роботу проросійських та інших політичних партій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тарута, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: