Богдан Яциковський: «Про літніх людей потрібно пам’ятати завжди» (Фото)

Опубліковано:
4 Жовтня, 2017

Увага й спілкування — те, що небагато коштує, але багато вартує й чого часто не вистачає літнім людям. Маленькі свята, організовані для таких людей, особливо одиноких, стають для них великою подією.

— Про літніх людей потрібно пам’ятати завжди, — каже депутат Тернопільської обласної ради, керівник територіальної організації «Радикальної партії Олега Ляшка» Богдан Яциковський. — А надто про тих, хто не має родинного тепла, обділений піклуванням найрідніших.

Читайте також

У тернопільських радикалів – новий керівник (Фоторепортаж)
У Тернополі нардеп Ігор Мосійчук вшанував пам’ять засновника Радикальної партії Івана Франка
Трагічна історія тернополянки, яку «вбила» людська байдужість

Днями Богдан Яциковський відвідав геріатричне відділення територіального центру соціального обслуговування Лановецького району, де живуть такі люди. Зізнається: їх щире бажання поділитися життєвим досвідом, потреба в спілкуванні вражають у саме серце.

Депутат привіз їм подарунки, а окрім іншого — від лідера Радикальної партії Олега Ляшка 16 радіоприймачів, які стають чи єдиним «вікном» у світ для них.

Старенькі із захопленням розповідали свої нелегкі, а іноді й трагічні життєві історії.

Так, Галина Лаврентіївна, якій 72 роки, десять з них у центрі. Має четверо дітей, семеро внуків і власний будинок, але самотньо доживає свої роки. Вона, багатодітна матір, на схилі віку залишилась один-на- один зі своєю хворобою — жінка не може ходити.

— Після відвідин таких закладів починаєш переосмислювати багато речей, відділяючи зерна від полови, істинні цінності від наносного, — каже Богдан Яциковський.

— Свого часу на Лановеччині була добра християнська традиція: кожна родина ділилася поминальним обідом з мешканцями цього відділення. Одинокі люди завдяки цьому не залишалися осторонь суспільног життя. Ми робитимемо все для того, щоб відродити таку традицію.

Цього дня Богдан Яциковський провідав і привітав з днем народження й найстаршу мешканку Лановеччини Наталію Леонтіївну Вітрук. Їй виповнився 101 рік. Жінка в оточенні найрідніших людей, співає улюблені пісні, стежить за новинами, веселиться з правнуками. І запевняє: щоб розповісти про її сто один рік, треба прожити ще стільки ж. Вона весела та енергійна і…не сама.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #люди, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #похилий вік, #тернопіль, #тернопільські новини, #яциковський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: