До уваги тернополян: громадські активісти-екологи виявилися вимагачами

Опубліковано:
7 Липня, 2017 о 12:13

Останнім часом на темі екології починають спекулювати недобросовісні ділки, – пише Терен.

Використовуючи методи громадського тиску, аферисти вимагають гроші від власників та керівників підприємств виробничої сфери. Як правило, гроші вимагалися за мовчання та не створення проблем.



Одного з таких “активістів” затримано прокуратурою Київської області спільно з Головним управлінням боротьби з організованою злочинністю та корупції Служби безпеки України. Затримання відбулося в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Йдеться про голову всеукраїнської громадської організації “Бюро з питань захисту екології та здоров’я”, – повідомили на сайті Генеральної прокуратури України.

“Встановлено, що затримана особа вимагала у підприємства щотижнево сплачувати грошові кошти. Сума залежала від обсягу видобутої підприємством продукції, за попередніми підрахунками «данина» становила близько 200 тис гривень на місяць. Окрім цього, голова вказаної громадської організації, в разі відмови підприємства сплачувати йому гроші, погрожував пошкодити та знищити майно підприємства”, – йдеться на сайті відомства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: