Тернопільський рибоохоронний патруль виявив в браконьєрів 111 кг виловленої риби

Опубліковано:
4 Липня, 2017 о 21:43

Протягом І півріччя 2017 року Тернопільським рибоохоронним патрулем  проведено 145 рейдів в напрямку здійснення державного контролю у сфері рибоохоронної діяльності в Тернопільській області. Із залученням громадських інспекторів викрито та задокументовано 212 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства» (113 порушень – за І півріччя 2016р.), за які передбачено адміністративну відповідальність, із них:

–  33 – грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП, (на 18% більше у порівнянні з минулим роком);



–  170  порушень викрито за  ч.3 ст.85 КУпАП, що на 91 порушення більше минулорічного періоду;

–  складено 1 адміністративний протокол за порушення експлуатації на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням, ст. 86-1 КУпАП;

– 5 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів;

– 3  порушення порядку збут  заборонених  знарядь  добування  об’єктів тваринного або рослинного світу.

В ході проведення рибоохоронних рейдів у порушників природоохоронного законодавства вилучено 45 шт. заборонених знарядь лову; затримано більше 111 кілограм незаконно виловлених водних біоресурсів, із них 59 за незаконне придбання чи збут, ( 34 кг – 2016р.).

За матеріалами 10 справами нараховано збитків нанесених  рибному господарству   на суму 9180 гривень. Сплачено збитків на суму 3264 грн.

За постановами органів рибоохорони та суддів області на порушників накладено  18195 гривень адміністративних штрафів. Стягнуто  – 11011 гривень штрафів.

В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 42 справи – 26 справ у 2016 році.

З метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області від  17 березня 2017року  № 07 “Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області в 2017році” з 1 квітня по 10 червня 2017 року включно на всіх рибогосподарських водних об’єктах тривав нерест риби та інших водних біоресурсів.

Відповідно до Плану спільних заходів Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області, Тернопільської обласної Державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Тернопільській області,  Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, Обласної організації   Українського товариства  мисливців та рибалок,  Головного управлiння   Держпродспоживслужби у Тернопiльськiй областi по боротьбі з браконьєрством та іншими порушеннями Правил рибальства на  водоймах Тернопільської області на 2017 рік, Тернопільським рибоохоронним патрулем в період нерестової заборони було посилено контроль за охороною водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах та збільшено кількість рибоохоронних рейдів.

В подальшому для покращення результатів роботи з охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Управлінні заплановані наступні заходи:

  1. Проведення рибоохоронних рейдів в напрямку здійснення державного контролю у сфері рибоохоронної діяльності на внутрішніх водоймах Тернопільської області.
  2. Здійснення контролю щодо реалізації риби та інших водних біоресурсів із залученням представників ринків, громадськості на предмет дотримання громадянами та юридичними особами Правил торгівлі на ринках та Правил рибальства.
  3. Залучення до роботи з охорони водних біоресурсів представників засобів масової інформації та громадськості. Організація циклів передач по радіо і телебаченню з рибоохоронної тематики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: