У Тернополі, на відміну від Львова, не плавали затопленими дорогами щурі (Фото)

Опубліковано:
3 Липня, 2017 о 14:43

У соціальних мережах був «тріумф» тернопільських активістів та політиків, які «раділи» затопленим дорогам. Як відомо 29 червня на Європу та західну Україну пройшов масштабний циклон, яки приніс зливи, град та шквальний вітер. Лише в Україні стихія за побіжними оцінками завдала шкоди на десятки мільйонів гривень, сотні населених пунктів залишилися без світла. Не краща ситуація й у Європі. Польща «поплила», у Німеччині оголошено надзвичайних стан, – пише Голос з посиланням на Файне місто.

Тернопільщина: відрізані від світу села



Лише за попередніми даними на Тернопільщині через зливи і шквальний вітер без електрики залишилися 69 населених пунктів. Десятки сіл опинилися фактично відрізаними від світу, оскільки дороги або змиті або завалені деревами та обірваними лініями електропередач. Рятувальники «з боєм» прокладали дорогу до відрізаних сіл.

Тернопіль: боротьба комунальників та «любов» до міста окремих активістів

За інформацією синоптиків у четвер на Тернопіль випала майже місячна норма опадів. Як наслідок, вода не встигала стікати і виникали величезні калюжі. Однак комунальні служби та фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій оперативно ліквідували всі застої води.

Як повідомили у міській раді підрядні організації за свій кошт відновлювали все дорожнє покриття, яке постраждало під час стихії.

«Всі підрядні організації дають гарантію на свої роботи і беруть на себе зобов’язання за власний кошт відновлювати пошкоджені ділянки. В тому числі й на «Циганці», – йдеться у повідомленні міської ради.

Дуже дивно було спостерігати у соціальних мережах справжній «тріумф» окремих так званих активістів та політиків та їх сайтів, які раділи затопленим ділянкам доріг та залитим водою незакінченим ремонтнам, де злива позмивала відскладовану бруківку. Як кажуть більшої «любові» до рідного міста не буває.

Львів: людські жертви, потоки з щурами та зміями

Львів-тече-сміттяНайбільш трагічна ситуація у Львові, де при владі партія Самопоміч і її керівник Андрій Садовий. 29 червня під час грози у Львові від блискавки загинули 9-річна дівчинка та чоловік, віком близько 35 років. Ще двоє потрапили у реанімацію.

Як повідомляють львів’яни у соціальних мережах, під час зливи у спальних районах міста вулицями плавало сміття разом зі щурами. У львівському спальному районі Сихів у потоках води навіть бачили змію.

Львів-щуріТреба привітати міського голову Львова Андрія Садового. Якби він, за день до стихії, не передав функції вивезення сміття з міста обласній державній адміністрації, на місто чекала справжня екологічна катастрофа – розчинені залишки сміття потрапили у питну воду у всіх районах міста. Наразі підозра про потрапляння отруйних речовин у воду є лише у декількох районах Львова. Місто фактично врятував губернатор Олег Синютка, який до четверга вивіз зі Львова 2/3 сміття.

Волинь: людські жертви та розмиті дороги

У критичні ситуації опинилася й Волинь. У селі Поступель Ратнівського району, що на Волині, в результаті попадання розряду блискавки загинули двоє дітей. В результаті негоди знеструмлено 55 населених пунктів відключено 15 ліній електропередач та 232 трансформаторні підстанції. Рятувальники зробили 37 виїздів для зрізання аварійних дерев, які впали на проїжджу частину і лінії електропередач. Лише оперативність рятувальників завадила більшій кількості трагедій з обірваними лініями електропередач. Досі залишаються непроїзними сотні кілометрів розмитих доріг.

Польща: паралізована Варшава

Польщу також заливає. Країною пройшли справжні бурі, які вже наробили багато лиха і поранили людину. По всій Варшаві поламані дерева, потрощені автівки, знесені дахи. Цілі ділянки доріг та тротуарів просто змило водою. У місті періодично відключають воду та електрику.

Німеччина: Берлін пішов під воду 

Берлін-під-водоюУ Німеччині огошошували надзвичайний стан. Столиця Берлін буквально пішов під воду в результаті зливи, яка атакувала місто. Метеорологи повідомляють, що за 6 годин четверга на місто пролилася 3-місячна норма опадів: 200 літрів на квадратний кілометр при тому, що середня червнева норма становить – 62 літри. Через негоду в столиці Німеччини підземні переходи і спуски в метро перетворилися в маленькі водоспади, автобуси за деякими маршрутом перестали ходити, навіть аеропорт частково залило водою. Перехожих і водіїв авто рятують пожежники.

Звичайно у Тернополі залишаються проблемними питання належного функціонування системи відведення дощової води (так звані «лівньовки») та каналізаційних стоків. Проблема у тому, що ці системи старі, подекуди ще «австрійські» і не витримують навантаження. Так що на порядку денному мерії Тернополя новий етап ремонтних робіт – ремонти водовідвідних систем.

Але нашим тернопільстким активістам ніхто ніколи не догодить. До прикладу, вони почали глузувати із незакінченого ремонту дороги на пляжі “Циганка” називаючи його “рагулізмом”. Можливо взагалі не треба було його робити?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: