Бійці АТО отримали з Тернопільщини тисячі маків пам’яті

Опубліковано:
9 Травня, 2017

На Тернопільщині в рамках акції «Квіти пам’яті» виготовили кілька тисяч червоних маків. «Долучилися до акції загальноосвітні школи, заклади профтехосвіти, вихованці дошкільних закладів. Виготовили маки пам’яті і відправили волонтерам у місто Слов’янськ. Вони напередодні свят розвезли квіти воїнам АТО з нагоди Дня пам’яті і примирення», – розповіла заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич, – пише День.

Бійцям, які стоять на блокпостах, маки пам’яті передала київський волонтер Марина Квітка, яка з 2014 року проживає у Слов’янську і координує роботу волонтерів. Вона займається питаннями вивезення переселенців та надання їм соціальної підтримки; організацією заходів; вирішенням різних питань щодо вивезення поранених воїнів та надання їм реабілітаційних послуг. Саме Марина Квітка ініціювала акцію до Дня пам’яті три роки тому і з того часу проводить щороку.

Читайте також

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

«Ми розвезли маки бійцям на блокпости по всій Донецькій області. Вже третій рік поспіль проводимо цю акцію. Напередодні свят забезпечуємо силовиків червоними маками. Традиційно починаємо зі Слов’янська», – розповідає Марина Квітка. – «До акції долучена не тільки Тернопільщина. Близько 8 тисяч маків, які кріпляться на одяг, виготовили Тернопільська і Рівненська області. А маки для благоустрою місць у Слов’янську, де у 2014 році загинули бійці, передали Житомир, Івано-Франківськ, Львів. Це штучні маки, які продають на ринку. Їх купували букетиками або одиночно. Зібрали близько 8 тисяч таких квітів».

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: