Останній день масляного тижня називається прощеною неділею. В цей день прийнято просити вибачення один у одного за всі образи, спричинені на протязі року.

Чому? “Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець.” (Мф. 6:14)



Скільки можно прощати? “Петро приступив тоді та запитався Його: Господи, скільки разів брат мій може згрішити проти мене, а я маю прощати йому? Чи до семи раз? Ісус промовляє до нього: Не кажу тобі до семи раз, але аж до семидесяти раз по семи!” (Мф. 18 21-22)

В 2017 році Прощена неділя припадає на 26 лютого.

Читайте також

Кажуть, Прощена неділя…
Чому християни в піст бояться м’яса?

Прощена неділя – остання перед Великим постом. Священики говорять, з давніх-давен існувала традиція, коли не лише у монастирях, а й у парафіях, побожні люди йшли в храм Божий, аби помолитись та попросити один в одного прощення. Це стосувалось і ворогів.

Великий піст – найголовніший. Та не лише через те, що довго триває, а й тому, що його постановив Ісус христос, постившись в пустелі 40 днів і 40 ночей. Так він показав людям приклад смиренності перед Богом. У Прощену неділю в молитвах Церква згадує гріхопадіння прабатьків, що сталося з причини недовіри до слів Творця і нестриманості.

Розпочнеться Великий піст у понеділок, 27 лютого і триватиме до Великодня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: