Тернопільський Держгеокадастр почав роздавати ділянки учасникам АТО на львівській трасі

Опубліковано:
13 Лютого, 2017 о 07:43

Земельну ділянку, довкола якої спори тягнуться вже близько двох років, почали ділити між учасниками АТО та видавати дозволи на виготовлення документації. Заяви бійців реєструють і перевіряють, чи вже не скористався претендент своїм правом, і не отримав таку ділянку в іншому місці.

Нагадаємо, що на вказаній площі, ділянки не під індивідуальне будівництво, а мають призначення, як садові участки. Проте, зрозумівши, що члени ГО «ВО учасників АТО Галичини», котрі виборювали цей масив для АТОвців міста, на нього не зможуть претендувати, бо вже скористались правом на землю під садівництво, Голова Правління ГО Ружена Волянська самостійно ознайомилась із земельним кодексом та знайшла вихід, а саме у частині визначення масиву Львівський як землі сільськогосподарського призначення (додатково отримавши лист-відповідь від Мартинюка В.А., де це і зазначено). А це означає, що можна подавати заяви не лише під садівництво, а під ОСГ.  Частина учасників АТО вирішили скористатись своїм правом і отримати ділянки для ведення сільського господарства. Згідно закону, такі ділянки не можуть бути більшими, ніж 2 гектари.



Читайте також

Майже 6 з половиною тисяч учасників АТО з Тернопільщини звернулися за земельними ділянками

Станом на п’ятницю, 3 лютого, вже 20 учасників АТО подали заяви на виготовлення проекту землеустрою під ОСГ на вулиці Львівській. Цього разу все обійшлось без перешкод. Заяви у бійців прийняли.

Крім того, у понеділок, 6 лютого, голова Правління ГО “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини” Ружена Волянська разом з бійцями АТО відвідали Держгеокадастр, та поспілкувались з очільником управління Віктором Мартинюком.

Метою зустрічі було з’ясувати ряд питань, які стосуються прозорості та дотримання закону у процесі розподілу землі між бійцями. Цей перелік питань Ружена Волянська оприлюднила на своїй сторінці в мережі Фейсбук:

  1. Скільки вже видано наказів на розробку проекту землеустрою?
  2. Скільки на розгляді заяв на видачу наказів на проекти землеустрою, за мінусом тих, кому відмовлено?

Згодом, очільник Держгеокадастру в Тернопільській області надав відповідь на запитувану інформацію:

Від учасників АТО прийнято 433 заяви . 87 наказів видано на площу 0,06га. 37 – використали своє право чи виготовляють документацію. Разом з тим, 25 заяв подали по 2 га. Будемо розглядати згідно порядку надходження, – повідомив Віктор Мартинюк.

Проте, як стало відомо, тим же днем Ружена Волянська вирішила отримати офіційну відповідь у цифрах від Держгеокадастру, зробивши відповідний запит.

Як зазначила на своїй сторінці голова правління ГО ” Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини” Ружена Волянська, вона з бійцями АТО і надалі будуть контролювати процес розгляду заяв, дотримання термінів тощо.

Далі буде…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: