До Тернополя їдуть біженці з Авдіївки (Фото)

Опубліковано:
5 Лютого, 2017 о 20:13

Через безперервні обстріли мешканці Авдіївки залишилися без тепла та світла. У Нацполіції кажуть: під артударами в умовах гуманітарної катастрофи залишаються близько 23-25 тисяч людей. З них 524 – діти дошкільного віку, 8900 пенсіонерів, 402 інваліди, понад 320 дітей-сиріт. Тернопільщина, як і інші області, отримала доручення від Президента України щодо допомоги постраждалим, – пише Місто.

Президент Петро Порошенко дав доручення головам обласних та Київської міської державним адміністраціям вжити невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям Авдіївки, які постраждали внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів з боку російських бойовиків. Нагадаємо, в результаті обстрілів у Авдіївці припинене електропостачання, обмежене теплопостачання та водопостачання. В переліку першочергових заходів – забезпечення теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо», – зазначив Степан Барна.



Начальник головного Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей каже: це вже не перша хвиля біженців, які приїдуть на територію області. В попередні роки наше місто вже приймало жителів Сходу, деякі з них вже повернулися назад. Наразі точна кількість людей, які приїдуть із Авдіївки невідома. Частину з них поселять у місті, а інші будуть перебувати в області.

Зараз потрібно поновити списки тих людей, які приїхали до нас зі Сходу і все ще залишаються на території області. Також, даний розпорядок головам районних рад та територіальних громад, щоб знайти місця, де ми зможемо поселити біженців. Плануємо долучити до допомоги власників готелів, щоб відновити співпрацю. – Розповів Віктор Маслей.

З Тернополя відправлять фуру з гуманітарною допомогою тим, хто залишається в зоні військових дій. Відтак, усіх просять приносити теплі речі, медикаменти першої необхідності, їжу швидкого приготування у штаб ДСНС, який знаходиться по вул. Київській. Планують, що вже в суботу допомога прибуде на Схід.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: