Від вирішення питання ГЕС на Дністрі усувають опозиційний «УКРОП»

Опубліковано:
3 Лютого, 2017 о 08:43
Нещодавно депутати Тернопільської обласної ради та представники облдержадміністрації взяли участь у робочій поїздці до Дністровської гідроелектростанції у Чернівецькій області. Цікаво те, що деякі представники обласної влади не хотіли бачити представників «УКРОПу» під час огляду об’єкту і тому не повідомили «укропівців» про поїздку.

– Тепер ми розуміємо, що таке бути в опозиції. Ще на початку виникнення питання із ГЕС на Дністрі ми прислухалися до громадських активістів і вирішили стати на бік громади. Саме тому однозначно підтримали заборону зведення електростанції і від своєї позиції не відмовляємося, – говорить голова обласного осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський.



31 січня засідала тимчасова депутатська комісія з питання будівництва каскаду ГЕС на річці Дністер, за результатами якої, було прийнято звернення до Верховної Ради і Кабміну про відміну відповідного рішення. Членом цієї комісії є і Андрій Цибульський, очільник фракції «УКРОПу» в облраді розповідає, що до депутатів прийшли і мешканці села Горошова, що на Борщівщині, вони зібрали близько 840 підписів за заборону будівництва станції. «Укропівці» звертаються до громад сіл, до районів, які може зачепити це будівництво, з проханням також бути активними, збирати підписи та через місцеві ради звертатися до керівництва держави.

Читайте також

Школа на Кременеччині отримала комп’ютери за сприяння своєї випускниці Інни Вовчок
На Тернопільщині набирає обертів рух на захист Дністра від ГЕС

– У випадку, якщо все-таки ці ГЕС будуватимуть, то як мінімум три села будуть затопленими – це Устя, Вільхівці і Горошова, адже вони розміщені в низині над самою річкою. Якщо раніше ставалися просто повені, то до тих сіл вода надходила і регулярно підтоплювала будинки, а у випадку якщо там будуть будувати ГЕС – вони будуть затоплені повністю. Тому ця проблема для нашого району стоїть надзвичайно гостро. Ще минулого року в той же час, коли приймала обласна рада рішення і звернення до уряду щодо заборони в розробці проектів, накладення мораторію – Борщівська районна рада приймала і своє рішення, звернення про недопущення будівництва каскаду ГЕС. На сьогоднішній день ситуація, на жаль така, що деякі політичні сили міняють свою точку зору під впливом їхніх керівників, тому не відомо, як далі буде розвиватись ситуація, але ми зі свого боку, збираємось мобілізувати людей, щоб вони збирали підписи і на відповідних сесіях також будемо додатково ініціювати звернення по недопущенню такої ситуації, оскільки вона нас стосується безпосередньо, – наголошує депутат Тернопільської обласної ради від Борщівщини, «укропівець» Андрій Ратушняк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: