Тернопільські активісти відмовляються працювати у складі робочої групи під керівництвом Івана Крисака (Відео)

Опубліковано:
1 Лютого, 2017 о 08:43

Про це вони заявили сьогодні, 30 січня, на прес-конференції, скликаній з метою захисту й збереженню Дністра. Найбільше активістів обурило те, що після нещодавньої поїздки на Новодністровську ГЕС, на телебаченні заступник голови Тернопільської ОДА, а також керівник їхньої робочої групи Іван Крисак заявив, що 70% із присутніх на екскурсії не проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.

– Він також заявив, що присутні переконалися, що будівництво ГЕС нічим не зашкодить, а тому будуть прихильниками цієї ініціативи, – розповідає керівник ГО «Скеля» Андрій Об’єщик. – Тому ми хочемо наголосити, що це повна брехня, ніхто ні в чому не переконався.



Читайте також

Чи збережемо Дністер?
Дністровська ГЕС – початок історії ув’язнення річки Дністер (Фото)
Врятувати Дністер. Непричесані думки Бориса Гори (Відео)

Відтак у світлі подій, що склалися, активісти, які ще в липні 2016-го об’єдналися задля спільної мети збереження довкілля й захисту екології, змушені заявити, що виходять із складу робочої групи при ОДА.

– Ми створили групу «ЕкоМайдан», щоб протидіяти беззаконню в сфері екології, але надалі під керівництвом Івана Крисака працювати не можемо, – зазначає Андрій Об’єщик. – За час роботи групи піднімалося багато важливих питань щодо екології краю, зокрема, й по ГЕСах на річці Збруч. В кінці 2016 року ми просили пана Крисака прозвітувати, як керівника робочої групи, й проінформувати нас і громадськість про зроблене, однак у цьому нам відмовили. Ми бачимо що ця група не працює і надалі, принаймні за нашої участі, працювати не буде, тому ми офіційно заявляємо про свій вихід із цієї групи під керуванням Крисака.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: