Тернопільські правоохоронці розповіли, як убезпечити себе від шахрайства в Інтернеті

Опубліковано:
28 Січня, 2017 о 14:17

Останнім часом на Тернопільщині набирає популярності шахрайство в Інтернеті. Правоохоронці розповіли, як убезпечитися від шахраїв у відомих соціальних мережах, – пише Файне місто.

Щоб не стати жертвою аферистів, ні в якому разі не використовуйте в паролі дату свого народження чи що-небудь  загальновідоме.  Він має бути складним і містити в собі як цифри, так і літери, бажано маленькі і великі.



Уважно поставтеся до складання секретного питання. Відповідь на нього повинні знати тільки ви.

Будьте уважні при переході по посиланнях. Стежте, щоб сайти на яких ви вводите дані від соціальних мереж, були справжніми. Існують так звані фішингові сайти, які займаються крадіжками паролів і логінів від ваших акаунтів.

Кожна соціальна мережа має налаштування приватності та безпеки, користуючись якими, ви маєте можливість дозволити лише певним користувачам бачити вашу сторінку, контактувати з вами або читати інформацію, яку ви розміщуєте на сторінці.

У “Вконтакте” добре функціонує система двоетапної авторизації. Для входу в обліковий запис ви можете використати спочатку пароль, а після цього спеціальний одноразовий код, який прийде вам у вигляді смс-повідомлення. Функція включається в розділі налаштувань безпеки у вкладці “підтвердження входу”. У “Facebook” теж реалізована система двоетапної авторизації. У налаштуваннях безпеки можна встановити генератор кодів. Потім достатньо ввести цей код вручну та авторизуватись в соціальній мережі, або розпізнати QR-код зі смартфона.

І наостанок  – можна і не користуватись інтернет-ресурсами країни-агресора. «ВКонтакте» – суто російська соцмережа, сервер якої знаходиться у Санкт-Петербурзі тож  впливу на нього поліцейські  не мають.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: