Тернопільські будівельники допомагали розчищати сніг після аномального снігопаду

Опубліковано:
21 Листопада, 2016 о 19:13

Наслідки аномального снігопаду в Тернополі допомагали долати місцеві будівельні компанії. Нагадаємо, головний підрядник провалив завдання, а комунальні служби самостійно не могли впоратись з таким об’ємом роботи. Ситуацію взялись рятувати громадські активісти,  тернопільські будівельники, місцеві підприємці.

Окрім інших до розчищання снігу долучилася будівельна компанія «Матла». Її директор, Андрій Матла каже, що люди самі почали звертатися з проханнями про допомогу. Їхня техніка розчищає двори на різних вулицях міста.



– Це біда, тут не потрібно очікувати подяки, а просто допомогти. Завжди потрібно йти на зустріч людям, адже – це життя, можливо, колись нам хтось допоможе, – говорить пан Андрій.

За його словами, є багато будинків, які будувалися давно та зараз від’єднанні  від ЖЕКів. Їм не допомагає ніхто.  

Читайте також

Негоду в Тернополі порівнюють з снігопадами у Нью-Йорку (Фото)
У мережі з’явився вражаючий ролик про снігову стихію у Тернополі (Відео)
Чому прибрали від снігу Театральний майдан, якщо не прибрали в дворах житлових будинків? (Відео)

–  Вони не можуть звернутися до колишніх ЖЕКів, бо вони зайняті будинками, які залишилися в них на обслуговуванні. Комунальники просто не впораються, – розповідає тернополянин.

Звичайно, що будівельна компанія не залишила у біді жителів будинків, які вони споруджували. Там вже створенні ОСББ, але люди звертаються за допомогою. Проте, Андрій Матла каже, що техніку вони надають усім ОСББ, які просять підтримки.

15 листопада силами будівельної компанії розчистили від снігу двори на вулицях Смакули, Київській ,Тролейбусній та Лучаківського. Сьогодні заплановані роботи за адресами Злуки, 5а, Сахарова, 8, 10. Також при потребі допомагатимуть іншим ОСББ.

До слова, техніка будівельної компанії «Матла» допомогла розчистити засипане снігом подвір’я Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що на вулиці Київській. Керівництво попросило допомоги, адже їхня техніка не могла виїхати через снігові завали.

Працюють машини до пізнього вечора. Для розчищення дворів використовують гусеничний бульдозер та колісний ескалатор, адже лопатами людям там не впоратись.

– В погоди є свої примхи, наперед все не можна прорахувати. День перед тим була гарна осіння погода, в тут – одразу півметра снігу. При потребі будемо надалі допомагати тернополянам, – говорить директор компанії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: