На колегії обласної державної адміністрації підвели підсумки соціально-економічного розвитку Тернопільщини за 9 місяців поточного року.

За словами керівника департаменту економічного розвитку та торгівлі ТОДА Галини Воляник, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 28,2% збільшилися обсяги реалізації промислової продукції, на 7% – промислового виробництва; на 4% обсяги виробництва продукції сільського господарства. Також зріс оборот роздрібної торгівлі – на 3,6%, – пише Тернопільска Липа.



Зростання обсягів промислового виробництва вдалося завдяки підприємствам добувної галузі (зростання – 25,3%), підприємствам із виготовлення деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (33, 9%) та підприємствам з виробництва харчових продуктів та тютюнових виробів (11,7%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибуткове молочарство у с. Біще завдяки «МРІЇ»

 

Щодо обсягів виробництва валової продукції сільського господарства, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показники зросли на 4,3%. Це складає 6,2 млрд грн.

Окрім того, в області зросла середньомісячна заробітна плата. Зараз вона становить 3548 грн. Це на 26,5% більше, ніж в минулому році. Крім того, на 9,8% зріс індекс реальної заробітної плати –співвідношення інфляції і номінальної заробітної плати.

Позитивні тенденції простежують і в сфері сільського господарства.  Зокрема, цьогоріч аграрії намолотили на 14,3% зернових та зернобобових культур. Зросла і урожайність – на 0,7 цнт з га.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: