Інформаційно-довідкова служба 109 запрацювала на платній основі. Тепер вартість послуги складає майже гривню, – пише НОВА Тернопільська газета.

«Укртелеком» ввів тарифи на інормаційно-довідкові послуги 109 та 1509 ще в грудні минулого року, але чинності вони набули з 1 серпня ц.р. Відтак вартість однієї отриманої довідки – 80 копійок без ПДВ. Це при умові, якщо дзвінок із стаціонарного телефона. За словами диспетчера служби, у разі відсутності запитуваної інформації в базі даних, споживач повідомляється про це і довідка вважається не наданою, а плата не стягується. Тарифікація відбувається після надання абоненту можливості підтвердити згоду на отримання послуги чи відмовитись від її надання. Вартість наданих довідковою службою послуг включать у загальний рахунок за послуги, надані «Укртелекомом» протягом місяця, і вкажуть у квитанції. Що ж стосується дзвінків на 109 з мобільного, то вартість за отриману довідку така ж як зі стаціонарного телефона, а дзвінки оплачуються згідно з тарифами мобільних операторів.

Своє рішення про запровадження плати за послугу в «Укртелекомі» пояснюють турботою про клієнтів, мовляв, це сприятиме покращенню сервісу, адже вони розширили територію, на якій можливо здійснити пошук інформації за єдиним номером 109. Відтепер дізнатись номери телефонів можна не тільки у своєму місті, а й по всьому регіону.



Нагадаємо, що отримати інформацію про послуги й тарифи «Укртелекому» можна також за телефоном контакт-центру 0-800-506-800 (дзвінки з мереж українських операторів безкоштовні). Безоплатну довідку про номери телефонів за повними даними абонентів мереж фіксованого телефонного зв’язку для Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей можна отримати за номером 0–800–504–109. Різниця лише в тому, що перш за все обслуговуються дзвінки, які надходять на скорочений номер 109.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: