До Тернополя приїде автор серії мультиків про пригоди козаків

Опубліковано:
25 Жовтня, 2016 о 15:43

На початку листопада до Тернополя приїде відомий український аніматор, художник і режисер, автор серії мультиків про козаків Євген Сивокінь, – пише НОВА Тернопільська газета.

Зустріч відбудеться 5 листопада о 15.30 год. у Палаці кіно в рамках І Всеукраїнського форуму «КіноХвиля». Усі охочі зможуть поставити запитання маестро мультиплікації і взяти участь у його майстер-класі.



До слова, про свою діяльність Євген Якович часто любить жартома казати: «Якщо побачу, що останній фільм гірший за попередній, то повішу бутси на цвях». А щодо іншого, вже серйозно зазначає він: «Художник-мультиплікатор обов’язково повинен мати акторські здібності, добре й швидко малювати. Тільки у палітрі актора міміка, жести, голос, а у художника-аніматора – папір і олівець. Він просто зіграє в уяві свого персонажа – це боєць невидимого фронту. Режисер, який робить авторське кіно, має бути художником – намалювати розкадровку персонажів, ескізи; мультиплікатором – робити рух. Він і автор сценарію, і постановник, і художник, і аніматор». Підводячи тим самим до того, що мультфільми насправді дуже серйозний і складний жанр, який потребує неймовірних зусиль, кропіткої праці, великого натхнення і значних старань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: