Грандіозно та феєрично відзначає свій 50-ий ювілей найчисельніший університет Тернополя – ТНЕУ (Наживо)

Опубліковано:
20 Жовтня, 2016 о 15:56
Зі світлою ювілейною датою – 50-річчям від дня заснування сьогодні вітають Тернопільський національний економічний університет. Нині тут навчається близько 35 тисяч студентів з різних куточків України та закордону, які своїми здобутками примножують славу рідної альма-матер.

Цього дня на адресу ТНЕУ вже надійшли вітання від Президента України Петра Порошенка, Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, Спілки ректорів ВНЗ України, Верховного Архиєпископа-емерита кардинала Любомира Гузара, керівників вищих навчальних закладів країни та випускників університету.



Усю університетську родину з нагоди свята привітав і ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий:

«Студентство – юне і прекрасне обличчя нашої країни. Саме юнакам і дівчатам, з їх молодечою енергією, наполегливою щоденною працею і завзяттям, будувати майбутнє України. Гордимося нашими випускниками, адже тут вони навчалися досліджувати закони економіки, інформатики та права, бачити перспективи розвитку, впевнено йти вперед, досягати успіху, – йдеться у вітальному слові очільника вишу. – За цими швидкоплинними студентськими роками навчання криється нелегкий шлях утвердження своїх принципів, пошуків і звершень, зростання та примноження власних досягнень».

І справді, студенти ТНЕУ – не лише переможці наукових конкурсів різних рівнів, але й призери спортивних, пісенних та хореографічних змагань. А випускники – успішні банкіри, топ-менеджери, державні діячі, дипломати, фінансисти та економісти-міжнародники.

Сьогодні усіх тернополян та гостей міста кличуть відсвяткувати 50-річччя ТНЕУ разом. О 18.00 годині на Театральному майдані Тернополя відбудеться святковий концерт, у програмі якого – лазерне шоу, розіграш призів, виступи гурту «O.TORVALD», Едуарда Романюти, Тоні Матвієнко, Наталії Бучинської, Андрія Заліска, хору ім. Григорія Верьовки та багато цікавого.

Історична довідка: Вищий навчальний заклад заснований у 1966 році, коли в Тернополі було відкрито відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства. У 1967 році на базі відділення утворено факультет, у 1971 році – Фінансово-економічний інститут, а згодом Інститут народного господарства (1989 рік) та Академію народного господарства (1994 рік). 30 березня 2005 року навчальний заклад став університетом, якому 29 вересня 2006 року Указом Президента України було присвоєно почесний статус національного.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: