Рецепт простого і смачного шашлика із духовки

Опубліковано:
25 Грудня, 2021 о 10:39

Інгредієнти: кіло свинячої шиї, 2 великих цибулини, сік невеликого лимона (можна замінити 1,5 ст. л. оцтової есенції), 4 – 5 ст. л. жирного майонезу, щіпка сушеного базиліка, сіль.

Читайте також



Що готувати в грудні: рецепти страв із сезонних продуктів
Покроковий рецепт фантастичних м’ясних рулетів
Ідеї для основної страви: відбивні по-французьки

Промите м’ясо ріжеться традиційними для шашлику шматочками. Воно засипається у великій мисці кільцями цибулі. Овоч можна рубати досить крупно. Для аромату додається базилік і будь-які інші сушені трави. М’ясо солиться.

Відразу додається майонез, а також сік цитруса (або оцтова есенція). Складові енергійно перемішуються руками.

Маринуватися майбутній шашлик буде мінімум годину. Але в ідеалі – залишити його на ніч або на кілька діб. Чим більше часу свинина проведе в маринаді, тим ніжнішою і соковитішою вийде в підсумку.

Підготовлене м’ясо розташовується на дерев’яних шпажках і запікається на деку, застеленому пергаментом. Можна взяти звичайні шампури. В такому випадку вони встановлюються на ребра довгою прямокутної форми зі скла. Це зручно тим, що в ємність буде капати виділяється жир і не забруднить духова шафа.

Головне, не забути в процесі перевертати заготовки. На запікання піде близько півгодини при 200 градусах.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Штурмовик
16:14, 24 Листопада, 2024

Із «Богданою» — безпечніше: в артилеристів українська зброя

ТОП новини тернопільщини: