Інгредієнти: кіло свинячої шиї, 2 великих цибулини, сік невеликого лимона (можна замінити 1,5 ст. л. оцтової есенції), 4 – 5 ст. л. жирного майонезу, щіпка сушеного базиліка, сіль.
Читайте також
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Промите м’ясо ріжеться традиційними для шашлику шматочками. Воно засипається у великій мисці кільцями цибулі. Овоч можна рубати досить крупно. Для аромату додається базилік і будь-які інші сушені трави. М’ясо солиться.
Відразу додається майонез, а також сік цитруса (або оцтова есенція). Складові енергійно перемішуються руками.
Маринуватися майбутній шашлик буде мінімум годину. Але в ідеалі – залишити його на ніч або на кілька діб. Чим більше часу свинина проведе в маринаді, тим ніжнішою і соковитішою вийде в підсумку.
Підготовлене м’ясо розташовується на дерев’яних шпажках і запікається на деку, застеленому пергаментом. Можна взяти звичайні шампури. В такому випадку вони встановлюються на ребра довгою прямокутної форми зі скла. Це зручно тим, що в ємність буде капати виділяється жир і не забруднить духова шафа.
Головне, не забути в процесі перевертати заготовки. На запікання піде близько півгодини при 200 градусах.