Що готувати в грудні: рецепти страв із сезонних продуктів

Опубліковано:
19 Грудня, 2021 о 13:41

Розповідаємо, які продукти на ринках і в супермаркетах порадують нас у першому місяці зими. А також що з них приготувати.

Хурма

Хурму можна додавати в салати, готувати з м’ясом і навіть робити з нею напої. У нас простий рецепт ранкової сирної запіканки з хурмою.



 

Знадобиться:

Сир домашній – 450 г
Яйця – 2 шт.
Ванілін – 0,5 ч. л.
Манна крупа – 3 ст. л.
Цукор – 5 ст. л
Хурма – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.

Що робити:

  1. Вбити в сир яйце, додати цукор, сіль, ванілін і манну крупу.
  2. Збити до однорідної маси.
  3. Хурму очистити від шкірки та нарізати часточками.
  4. Сирну масу викласти у змащену маслом форму для випікання.
  5. Зверху викласти хурму.
  6. Випікати 35-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  7. Подавати зі сметаною або улюбленим варенням.

Мандарини

Смак і запах Нового року з дитинства. Мандарини, багаті на вітамін С, є відмінним природним антидепресантом. Готуємо пиріг з мандаринами.

Знадобиться:

Цукор – 2 ст. л.
Мандарини – 6 шт.
Борошно – 250 г
Масло вершкове – 250 г
Розпушувач – 20 г
Ванілін – 0,5 ч. л.
Яйця – 4 шт.
Волоські горіхи – за смаком

Що робити:

  1. Збити цукор і яйця до пишної піни.
  2. Додати розпушувач, просіяне борошно, ванілін і добре все перемішати.
  3. Розтопити масло і додати в тісто.
  4. Збити до однорідної маси.
  5. Очистити мандарини від шкірки, прибрати прожилки та розділити на часточки.
  6. У форму для випікання застелити пергаментний папір і вилити тісто.
  7. Зверху викласти часточки мандаринів.
  8. Випікати при 180 градусах, 30-35 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.
  9. Подавати теплим, зверху за смаком можна посипати горішками.

Авокадо

Авокадо містить велику кількість поживних речовин, тож можна сміливо додавати до раціону. Готуємо вдома салат з авокадо і куркою.

Знадобиться:

Авокадо – 1 шт.
Листя салату – 250 г
Куряче філе – 200 г
Моцарела – 100 г
Зелень – за смаком
Лимонний сік – 2 ст. л.
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець – за смаком

Що робити:

  1. Вимити й висушити листя салату.
  2. Куряче філе нарізати тонкими скибочками, посолити та поперчити за смаком, обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
  3. Вимити й почистити авокадо, вийняти кісточку і нарізати скибочками.
  4. Нарізати шматочками моцарелу.
  5. Викласти листя салату в тарілку, додати курку, зелень, авокадо і моцарелу.
  6. Посолити, поперчити, полити лимонним соком і оливковою олією. Добре перемішати.

Ріпа

Страви з ріпою виходять дуже ситними та поживними. Готуємо відмінний гарнір – запечену ріпу з пармезаном.

Знадобиться:

Ріпа – 500 г
Вершкове масло – 1 ст. л.
Пармезан тертий – 2 ст. л
Часник – 1 зубчик
Сіль – за смаком
Перець – за смаком

Що робити:

  1. Помити й очистити ріпу, нарізати слайсами.
  2. Розтопити вершкове масло і видавити часник.
  3. На деко застелити пергамент, викласти ріпу в один шар, посолити, поперчити та змастити маслом.
  4. Посипати зверху сиром.
  5. Запікати при температурі 200 градусів близько 30 хвилин, поки ріпа не покриється золотистою скоринкою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Штурмовик
16:14, 24 Листопада, 2024

Із «Богданою» — безпечніше: в артилеристів українська зброя

ТОП новини тернопільщини: