Ця страва стала однією з моїх улюблених ще в дитинстві і до сих пір нею залишається. Нею часто пригощала мене сестра, коли я приїжджала до неї в гості.
Різниця у віці у нас досить велика, і тому коли я тільки почала цікавитися кулінарними хитрощами, сестра була вже досвідченою господинею. У неї я перейняла рецепт цієї чудової запіканки з часниковим ароматом, який збуджує апетит.
Перегляньте також:
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
- Пісний рецепт пончиків з повидлом які потішать вас своїм смаком
Такою картопляною запіканкою можна легко нагодувати всю сім’ю. Вона може служити і просто гарніром, але ми використовуємо її як самостійну страву. Для того, щоб приготувати 4 порції запіканки, знадобляться такі інгредієнти:
6 середніх картоплин
2 яйця
2 зубчики часнику
3-4 ст. ложки майонезу
100 г сиру
1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі)
сіль, перець — за смаком
Всі інгредієнти я зазвичай кладу «на око», і звичайно ж, великої строгості в пропорціях тут бути не може. Все залежить від смаків вашої родини і може варіюватися.
Читайте також
Складність: низька.
Час приготування: 30 хвилин на підготовку плюс 40 хвилин на запікання.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Так само чинимо і з часником.
Половину сиру змішуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка.
Друге яйце і сир, що залишився змішуємо з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки.
Я завжди її готувала до того, як почну терти картоплю, тому що не люблю, коли картопля починає темніти.
Картоплю натираємо на грубій тертці і додаємо до заготівлі. Солимо і перчимо.
У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку.
Зверху покриваємо яєчно-сирною сумішшю з кропом.
Ставимо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Повинна утворитися рум’яна скоринка.
Цю запіканку можна урізноманітніти, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки. Я пробувала різні варіанти, але улюбленим для нас все ж залишається найпростіший — чисто картопляний.
Смачного!