Логістичний центр допомоги бійцям АТО бере участь у всеукраїнській акції “Збирай кришки для протезів для воїнів”, і є одним із пунктів збору кришечок.

 



До нас завітали учні Тернопільської спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №17 з поглибленим вивченням іноземних мов ім.В.Вихруща із ящиками назбираних кришечок.

 

Проект є версією турецької акції по збору пластикових кришок, їхнього подальшого продажу і передачі на виручені кошти інвалідних візків. Вся Європа вже декілька років практикує такий збір, допомагаючи неповносправним і малозабезпечиним людям. В Україні проект дещо адаптований до реалій сьогодення, адже тисячі наших Героїв, віддавши здоров’я заради України, наразі потребують протезування – сучасного, якісного, індивідуального.

 

Також метою акції є зменшення кількості пластику навколо нас і зниження таким чином тиску на навколишнє середовище. Зібраний пластик продається на переробку, а виручені кошти адресно направляються бійцю на протез.

 

Тому запрошуємо всіх приймати участь в акції. Дії надзвичайно прості: замість того, щоб викинути кришку в сміття, ви можете накопичувати пластикові кришки протягом тижня і раз на тиждень заносити їх до місця збору.

 

Це дає велику надію на повернення хлопців до повноцінного життя, адже на один протез руки треба приблизно 500 тис. кришечок, а на протез ноги – 850 тис. Багато? Населення такого міста, як Львів, Запоріжжя або Кривий Ріг може зібрати таку кількість за ДВА-ТРИ ДНІ! Київ з чотирма мільйонами населення може робити один протез ноги з двома шарнірами КОЖЕН ДЕНЬ, якщо викине пляшку не в урну (як робить кожний поважний українець), а донесе до контейнера з наліпкою. Вражає? Безперечно! Отже донесіть кришку до контейнера, волонтер забере пластик на переробку, переробник перерахує кошти, фонд перерахує кошти за протез, боєць отримає сучасний протез за два дні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: