З двох квартир тернополян злодії «винесли» по півмільйона гривень

Опубліковано:
10 Червня, 2015 о 07:04

– Від початку 2015 року в Тернопільській області зареєстровано 102 крадіжки, з яких поки що розкрито 56, – заявив у четвер, 4 червня, на прес-конференції у міліції начальник Управління ДСО при МВС України в Тернопільській області Іващенко Олег Олексійович. – А якщо у звичайні дні спостерігається динаміка на приріст злочинності, то під час літніх відпусток незаконних проникнень до помешкань громадян та крадіжок з них у середньому збільшується на 60-70%.

 



За словами правоохоронців кількість квартирних крадіжок порівняно з минулим роком зросла майже вдвічі. Це пов’язано з багатьма факторами – і тотальне зубожіння населення, і війна в країні (в області «працюють» заїжджі гастролери), і ненадійність замків у вхідних дверях, і навіть необережність самих власників помешкань. Також багато, хто через недовіру до банків тримає заощадження вдома, чим наражає себе на небезпеку. Досвідченому крадієві не складе труднощів знайти гроші чи коштовності, адже люди переважно ховають їх у звичних місцях, а коштовності взагалі залишають на видному місці.

 

Цього року вже зафіксовано два резонансних випадки, коли з осель тернополян зникло по півмільйона гривень. Крадуть також побутову техніку – телефони, планшети, ноутбуку, телевізори, словом, усе, що можна легко збути.

 

– Більшість крадіжок – на совісті рецидивістів, тобто людей, які вже були позбавлені волі за такі або інші порушення, чи отримали умовний термін, – пояснив Олег Іващенко. – Найчастіше (у 8 з 10 випадків) «входять» крадії через двері. Досвідченому «домушнику» достатньо однієї-двох хвилин, щоб відімкнути замок. Якщо ж двері дісталися господарям від будівельників, то їх просто вибивають, а якщо вони укріплені, то підбирають відмички.  Саме тому ми просимо тернополян бути пильними до свого майна і дбати про свій добробут. А найкраще – встановити в помешканні охоронну сигналізацію.

 

Галина Кіт

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: