З російського полону додому повернувся захисник з Білобожницької громади Сергій Бойчук

Опубліковано:
19 Жовтня, 2024 о 20:13

В рамках чергового обміну військовополоненими додому повернувся житель села Калинівщина, старший солдат 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Бойчук, який 27 місяців, з 14 липня 2022 року, перебував у полоні.

18 жовтня двоє захисників з Тернопільщини повернулися додому з російського полону



25 лютого 2022 року, на другий день повномасштабної війни рф проти України, Сергій добровольцем вступив до лав ЗСУ. Спочатку захищав Київщину, а в травні того ж року опинився в Донецькій області, під Бахмутом.

12 липня 2022 року Сергія було поранено в ході виконання бойового завдання, після чого зв’язок із чоловіком обірвався. Згодом росіяни опублікували відео, з якого стало зрозуміло, що військовий потрапив у полон. Ще через рік росіяни опублікували матеріал, на якому Сергій фігурував вже як ув’язнений у росії на 20 років суворого режиму.

Понад два роки дружина Сергія – завідувач клубом села Семаківці Андріана бойчук – не припиняла спроб повернути чоловіка додому. У складі громадської організації “Опора Титанів”, яка об’єднала родичів полонених та безвісти зниклих воїнів, Андріана активно долучалась до акцій на підтримку військовополонених, організованих в Україні та за її межами. Андріана наполегливо займалася всією необхідною діяльністю, щоб тема полонених українських воїнів набула якнайширшого розголосу і викликала відповідні дії.

Усі ці болючі й виснажливі місяці невтомної праці не пройшли даремно. Сергій повернувся додому. Він має можливість побачити і обійняти всіх найрідніших, а особливо, 5-річного синочка Іллю, який достатньо підріс за ці 27 місяців і зміцнився усвідомленням про те, що батько-Герой є найкращим взірцем для нього.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #білобожниця, #повернувся, #полон
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: