Навесні 2014 площі міст Донбасу буквально кипіли мітингами. Протягом березня-квітня тисячі людей виходили на вулиці в Луганську, Донецьку, Маріуполі, Горлівці, Алчевську, Красному Лучі, Єнакієве з російськими прапорами і криками «Донбас, Крим, Росія!» Та «Путін, введи війська!». У той час велика частина жителів Донецької і Луганської областей були налаштовані агресивно і вимагали референдуму щодо відділення Донбасу від України. Підсумком цих масових акцій стала кровопролитна і руйнівна війна.

 



Частина території Донбасу за допомогою бурятських танкістів і псковських «відпускників» вийшла з підпорядкування Києва і стала підкорятися збройним злочинним угрупованням. Довгі місяці грабежів і вуличного свавілля охолодили ентузіазм людей, пожили під бандитами. Через півтора року після початку «російської весни» тисячі людей з російськими прапорами вже не виходять на мітинги з доброї волі, а невдоволення сепаратистами зростає.

 

Найкращим чином простежити зміни в умах жителів Донбасу дозволяють відеозапису жителя Макіївки Вадима Демченко, який з самого початку подій в Донбасі веде відеоблог і викладає записи на youtube.com.

 

Ось мітинг 1 березня, з якого і починалися події в Донбасі. Вадим Демченко серед його учасників. Він відео він в точності відтворює всі тези російського ТБ. І таких, крім нього, на площі в той день зібралося близько 10 тисяч.

 

 

Ось відеозапис від 6 травня 2014 року. Тут Вадим Демченко знову каже тезами російського телебачення. Війна тільки починається, накал пропаганди дуже високий. У той час, як ми пам’ятаємо, росТВ буквально бомбардувало людей істеричними кадрами і меседжами про «карателів», «фашистах» і «хунті».

 

«Весь світ зрозумів, що прапор України – це символ сучасного фашизму, після того, що вони починають тут витворяти. Спалили людей в Одесі, Слов’янськ оточили технікою. Тварі! Щури! »- Говорить макіївчанин Вадим Демченко.

 

А це вже квітень 2015 року. Через рік після початку війни російські телеканали припиняють істерику, пропаганда поступово згасає, сюжети про карателів показують все рідше, і риторика жителя Макіївки міняється радикальним чином.

Вадим Демченко тепер розповідає, що в Донбасі вже «ненавидять кремлівських шісток», а Україні потрібно вступати до Євросоюзу.

«Досить нас дурити. Тут якийсь разводняк з цією війною. Війна потрібна Путлер, щоб не давати розвиватися України, бо якщо Україна об’єднається з ЄС, вона розвинеться дуже швидко, і це буде поганий приклад для жителів російського стада »- говорить той же самий чоловік, який навесні 2014 брав активну участь у путчі сепаратистів і ходив на їх мітинги.

Більше того, Вадим Демченко більше не вважає Україну фашистської країною і не бачить ніякого українкою фашизму навколо.

«А фашизм де український? Де український фашизм, яким нас лякають? Це разводняк. Війна тут вигідна кремлівським підстилки»

 

А ось що житель Макіївки тепер думає про Захарченко і ДНР. Схоже, в учасника «Російської весни» настало повне розчарування в кремлівській авантюрі.

 

 

У роликах звучать всілякі конспірологічні пасажі про «жидівський змова», але це не повинно вас насторожувати. Перед вами не псих, а зовсім звичайний, типовий представник донбаської фауни, і каша в його голові мало чим відрізняється від того, чим наповнені голови інших учасників «Руської весни» – шахтарів, охоронців, безробітних. 99% прихильників ДНР міркують точно таким же чином, так що випадок дуже показовий, і говорить багато про що.

Народ, що спокусився казками в березні-квітні минулого року, розчарований тим, що казки не збулися. В умах у багатьох настає кардинальний перелом.

Ось тільки, на жаль, людей, загиблих через те, що такі, як Вадим Демченко, спочатку «не розібралися» вже ніяк не повернути. Шкода.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: