Хто пішов провідати родину, хто відвідав вечірню Службу Божу у храмах міста, а хто і вже встиг колядувати та назбирати грошей – таким був Святвечір у жителів нашого міста.

На різдвяні та великодні свята Тернопіль традиційно “вимирає”: тернополяни або їдуть відвідати родичів, або йдуть у гості до знайомих. Як би там не було, але ми все ж зустріли на Театральному майдані тернополян, які вже близько обіду вийшли до центральної ялинки погуляти. Вони й розповіли нам, як пройшов їх Святвечір.



 

 – На Святвечір ми завжди спершу сідаємо за стіл своєю сім’єю, коли зійде перша зірка, – розповідає нам Галина Станьків. – Однак вчора небо було хмарним, то сіли, коли стемніло. Повечеряли, а тоді пішли з чоловіком та дітьми до моїх батьків. Вони живуть недалеко. Понесли вечерю, заодно і поколядували..

 

Однак колядування стало ще й добрим заробітком для малечі. Адже бабусі з дідусями, та й добрі сусіди вже давно не дають діткам мандарини чи цукерки. Декілька гривень часто знаходяться на якісь дитячі захцянки, на які не дають грошей батьки.

 

 – Так, ми вчора з сестрою наколядувати майже двісті гривень, – посміхається 10-річний Денис Станьків. – Були в бабусі з дідусем, а тоді ще пішли до їхніх сусідів. А їхні діти до нас приходили. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія Тернопільської церкви Різдва Христового

 

Однак діти кажуть, що гроші їм потрібні не нові іграшки, а віддадуть їх на допомогу бійцям. Бо якраз збирають передачу знайомому на Схід.

 

Нічна Служба в храмі також є хорошою традицією багатьох тернопільських родин.

 

 – Ми були в Катедрі, щороку так робимо. Спочатку сідаємо вдома за стіл, а тоді всією сім’єю йдемо до Катедри, – розповіла Тетяна Семеняк. – З роками вже не завжди є до кого прийти на Святвечір, а в церкві відчуваєш, ніби всі ті люди зараз поруч з тобою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: