Як мале місто і велике село провели у Тернополі грандіозне спортивне свято (Фото)

Опубліковано:
15 Вересня, 2015 о 15:15

У неділю 13 вересня у парк ім. Т. Шевченко тернополяне прийшли незважаючи на різке похолодання. Тому що у самому центрі парку біля літньої сцени тривало дійство, яке зігрівало своїми емоціями кожного, хто долучився до події.

 



У Тернополі проходив турнір з козацького багатоборства «Козацька вдача – 2015». Організатори Василь Шевчук з міста Хоростків та Андрій Балабух з села Яблунів, ще у липні залучились підтримкою департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та до змагань запросили  багато учасників. Турнір почався з молитви та хвилини мовчання на честь загиблих захисників України.

 

 Чоловікам притаманне бажання змагатися – вони люблять бути най най найсильнішим, найспритнішими та найкращими – тому і боротьба була запеклою, але і водночас проникнута почуттям товариської підтримки та гумору.  Дев’ять команд-учасниць взяли участь у цьому захоплюючому протиборстві найсильніших та найсміливіших.

 

Це команда «Щасливі козаки», «Четвертий дивізіон» – команди 44 окремої артилеристської бригади м. Тернополя, «Джура» та «Їжачки», усі чотири команди з нашого міста. Приїхали позмагатися і команди зі Львова – це «Українські богатирі» та «Олімп», команда Козівського району «Браві хлопці» та Борщова – «Запорізькі стрільці», «Отамани» з Гусятинського району. Підтримати своїх друзів прийшов майже весь склад 44 бригади на чолі з улюбленицей усіх хлопців Мухою. Муха – бойовий собака була з бригадою у Щасті і з тих пір супроводжує своїх друзів усюди. Під оплески глядачів Муха вивела на сцену усі команди і була головним уболівальником  під час змагань.

 

А похвилюватись прийшлось тяжкі до виконання вправи підкорювались не кожному. Козацьке багатоборство базується на тих матеріалах, які оточували козаків на Січі – це тяжкі колоди, важелезні каміння, мішки та линви. Саме з них зробили спортивні знаряддя. Усі вправи розраховані тільки на чоловічу силу та міць. Хлопці носили мішки з піском вагою до 90 кг, піднімали колоду вагою 75 кг, підіймали каміння на стійку 55, 65, 75 та 100 кг, носили валізи по 90 кг в руках, підіймали гантелю вагою 50 кг, тягнули шкільний автобус.

 

Під час турніру троє чоловіків прийняли присягу українському реєстровому козацтву і одна берегиня присягнула на вірність Богові і Україні, подарунком для учасників став виступ Тернопільського осередку бойового гопака «Сварог», виступ аматорських творчих колективів сільського будинку культури с. Яблунів та шоу гіревиків Борщівської команди.  Діти намалювали малюнки для солдат, які вже завтра відправляються на схід. Нагадаю, що 90% артилеристської бригади знаходяться на передовій.

 

Для військових рибалки міста Хоросткова зварили 100 літрів смачної юшки за власним рецептом і щиро пригостили усіх гостей спортивного свята. Такий турнір вперше пройшов у Тернополі також за сприянням обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Увесь реманент для змагань оргпанізатори зробили за власний кошт та власними руками. Влітку такі турніри пройшли у м. Хоростків, у с. Яблунів, у Козовій, у Борщеві. Уболювальниками були і Яблунечане, які привезли чудовий концерт сільського будинку культури для учасників та переможців. Перше місце з результатом 10 очок здобула команда «Олімп» зі Львова, друге місце з результатом 15 очок виборола команда «Браві хлопці» з Козови, третє місце завоювала також команда львів’ян «Українські богатирі», набравши 18 очок. Четверте місце з результатом 20 очок посіла команда з Тернополя «Їжачки».

 

Але найбільше оплесків отримали команди 44 окремої артилерійської бригади. Тому окрема подяка за участь Скальському Сергію та Сасько Михайлу, Пупишеву Андрію та Михайлюку Роману. Головними меценатами турніру стали Тернопільській відділ міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО та торговий меблевий центр “Хоум Експрес”. Хлопцям військовим дівчата з “Хоум Експрес” подарували ручної роботи обкладинки для паспорту, а переможцям м’які подушки та корисні для домашнього затишку дрібниці.

 

Організували змагання департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Гусятинська райдержадміністрація, Хоростківська міська рада, Яблунівська сільська рада. Усі гроші, які зібрали волонтери з Хоросткова будуть передані для потреб АТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: