Вже третій рятувальник з Тернопільщини підозоюється у схемі відкатів за надані послуги

Опубліковано:
6 Квітня, 2024

Під наглядом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури розгорнулося розслідування щодо незаконного отримання вигоди головним інспектором одного з районних відділів Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України в Тернопільській області. Йому пред’явлено обвинувачення в злочині, пов’язаному з використанням службового становища для вигоди третіх осіб (ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, працівники ДСНС зареєстрували кілька товариств, які спеціалізуються на протипожежному призначенні, на свого родича. Інспектор ДСНС закликав керівників комунальних підприємств та закладів користуватися послугами лише цих підприємств, лобіюючи їхні інтереси. За послуги пожежної та техногенної безпеки він отримував “відкати” у розмірі від 5 до 15% від суми договорів замовників. Правоохоронці фіксували кілька фактів неправомірного отримання вигоди, загальна сума яких перевищила 28 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного та його відсторонення від посади. Розслідування проводять слідчі Служби кримінальної поліції ГУ Національної поліції, з оперативною підтримкою працівників Служби безпеки України та Управління спеціальних розслідувань в Тернопільській області.

Правоохоронці також повідомили про підозри за аналогічними фактами щодо двох інших інспекторів районних управлінь Головного управління ДСНС України в області. Одне з проваджень вже передано до суду, повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відкат, #дснс, #корупція, #рятівник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: