Війна забрала найкращого: загинув учитель історії Микола Похілінський з Тернопільщини

Опубліковано:
13 Жовтня, 2024 о 20:02
загибель вчителя
Фото з відкритих джерел.

Кременеччина зазнала тяжкої втрати. Микола Похілінський, учитель історії та захисник України, загинув, захищаючи свою країну. Ця трагічна загибель вчителя сколихнула громаду, залишивши глибокий слід у серцях усіх, хто знав цього відданого педагога та патріота, пише terminovo.

загибель вчителя
Микола Похілінський. Фото: ережецька гімназія.

Учитель, якого любили всі

Микола Похілінський викладав історію у Великобережецькій гімназії. Колеги та учні згадують його як людину з великим серцем, яка вміла не лише навчати, а й надихати.



“Цей день буде вписаний чорними літерами в історію нашої гімназії. Коля, ти навчав дітей історії, намагався змінити її, але жорстока війна внесла свої корективи”, – йдеться у повідомленні гімназії.

Захисник України

Окрім викладацької діяльності, Микола став на захист України, віддавши своє життя за свободу та незалежність держави. Його загибель – це нагадування про високу ціну, яку платить наш народ у боротьбі за мир.

Незгасна пам’ять

Олеся Шкляр, близька знайома Миколи, поділилася зворушливими спогадами про нього:

“Знаєш, що найгірше у війні? Що навіть якщо ти наповнений планами, мріями, сенсами…їй абсолютно байдуже на все… Так, забирає найкращих…Тих, що мали б жити…”

Вона згадує про його любов до квітів, плани відвідати море в Хорватії та написати свій перший білий вірш. Ці нездійснені мрії тепер стали символом несправедливості війни, яка забирає найкращих.

Втрата Миколи Похілінського – це не лише трагедія для його родини та близьких, але й велика втрата для всієї освітянської спільноти та України в цілому. Його відданість справі, любов до учнів та готовність захищати Батьківщину назавжди залишаться в пам’яті тих, хто його знав.

Світла пам’ять герою, який віддав своє життя за Україну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #вчитель історії, #захисник України, #кременеччина, #Микола Похілінський, #пам'ять
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: