Вихідці з Тернопільщини претендують на Шевченківську премію

Опубліковано:
15 Листопада, 2015 о 18:23

Всеукраїнська газета «День» оприлюднила список претендентів на Шевченківську премію 2016 року. Серед них є і вихідці з Тернопільщини.

 



Борис Гуменюк – письменник і військовий. Народився в селі Острів Тернопільського району. Його книгу поезій «Вірші з війни» (2015) Державний комітет телебачення і радіомовлення України представив відповідному комітету для внесення в список претендентів на премію в напрямку літератури.

 

На премію з літератури претендують також Петро Сорока з дилогією «Жезл і посох», Богдан Чепурко з книгами «Бручевиця – кров нестерпна», «Книга перетлумачень: філософська проза» та «Полігон Господа Бога: книга випробувань» та Василь Фольварочний з «Хрещениками Сталіна» та «Розчахнутою душею». Ці доробки представлено Національною спілкою письменників України.

 

Національна премія України імені Тараса Шевченка – найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва, яку заснували ще в 1961 році для нагородження творів літератури, мистецтва, публіцистики і журналістики.

 

Соломія ШАЛАЙ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: