Відремонтувати усі двори можливо, якщо працювати за планом

Опубліковано:
3 Лютого, 2016 о 17:53

Відремонтувати усі двори можливо, якщо працювати за планом

Не раз від міських депутатів можна почути сакраментальну фразу: “Чому там відремонтували, а у моєму окрузі ще ні”, – відповідь буде доволі проста – “Відремонтують, згідно плану”. Чи може бути інакше? Спробуємо розібратися.



 
Де багато крику — нема роботи
 
Стара народна приказка каже, що говорити, то не мішки носити. Саме ця проста приказка і пояснює чому ті, хто багато говорять — мало роблять. У них просто немає часу. 
Будь-яка успішна справа потребує чіткого плану. Це стосується і підприємницької діяльності і управління цілим містом. Уявіть, що було б, якщо б у нас не було правил дорожнього руху? Кожен спробував би їхати так, як йому зручно і в тому напрямку, в якому потрібно, а в результаті всі б зупинилися у одному великому заторі. Таке часто трапляється там, де з’являється особливо “розумний” водій, котрий пробує проскочити по зустрічній. У кращому випадку через таких хвацьких керманичів все стоїть на місці, а в гіршому — може трапитися навіть аварія.
 
Те ж саме стосується і планового та позапланового ремонту. Той, хто “активно бореться” за ремонт свого власного двору може не бачити картини в цілому. Місто ж — це спільний простір для життя усіх. І плани ремонту дворів, комунікацій визначаються виходячи з реалій сьогодення. Спочатку ремонтують там, де це найбільше потрібно. Тобто, де є найгірший стан інфраструктури. Де найшвидше може статися руйнування, усунення яких вимагатиме значно більше зусиль і коштів, ніж ремонт. Загалом же ремонт без плану, гірший за стихійне лихо — і гроші втратиш і ремонту не буде видно.
 
Крім цього є обмеженість ресурсів. За рік можна відремонтувати певну кількість дворів. Міська влада докладає зусиль для збільшення виділення коштів на ремонти. Зокрема, за словами міського голови Тернополя Сергія Надала цього року виділено на 20 % більше коштів, ніж було у минулому. Загальний ремонтний кошторис складає 164 млн.грн. 
 
План гарантує результат
 
Те, що планова робота дає результат видно на вулицях нашого міста. Минулого року у Тернополі відремонтували більше 40 дворів у різних частинах міста. На двадцяти вулицях капітально відновлено тротуари, а у в парку «Топільче» облаштовано пандус. Роботи ще у декількох дворах тривають і вже будуть завершені із настанням теплої пори року. Зокрема, вже капітально відремонтували  дороги на вулицях Оболоня, Живова, Танцорова, Текстильна, Шпитальна та Тролейбусна. У частині регіонально-ландшафтного парку «Загребелля» облаштовано «Парк здоров’я». На масиві «Сонячному» завершені роботи на двох великих об’єктах – бульварах Куліша та Дмитра Вишневецького. Реконструкція Набережної ставу продовжується почергово уже четвертий рік поспіль. Минулого року проведено заміну огорожі, укріплено берег, облаштовано бруківкою тротуари. Відновлено картингову трасу без витрачання бюджетних коштів. Важливим об’єктом для тернополян стало також відкриття нового ринку на вул. Шептицького, де не лише передбачений покращений сервіс для покупців, а й дотримання усіх санітарних норм. 
 
Розроблена кошторисна документація для ремонтів цього року. Бачимо практичну реалізацію головного принципу успішного управлінця: “Щоб з’їсти слона, його треба розрізати на маленькі шматочки. Щоб вирішити велику проблему — треба розділити її на дрібні, і методично одна за одною усувати ці дрібні проблеми”. Головним же у цьому процесі є план і дисципліна.
 
Ремонти триватимуть
 
Зокрема, на засіданні виконавчого комітету міської ради було затверджено титульний список капітального ремонту міжквартальних проїздів на 2016 рік. Впродовж року у місті буде відремонтовано шістнадцять проїздів, на ремонт яких виділено майже 9 мільйонів гривень. Капітальний ремонт заплановано здійснити за такими адресами: вул. М.Вербицького,4  – вул. Є.Коновальця; вул. Старий ринок, 1,3,5; вул. Замкова-Руська; вул. В.Великого,4-бульвар Д.Вишневецького,5; вул. В.Великого,4-бульвар Д.Вишневецького,7; вул. Бродівська – вул. Лук’яновича; примикання вул. 15 Квітня до бульвару П.Куліша; вул. Київська- вул. Лепкого, 14; вул. Симоненка, 4 – вул. Симоненка, 16,18,20; вул. Л. Українки, 12 – вул. Героїв Крут, 9; вул. Текстильна – Текстильна, 10; бул. Д. Вишневецького, 2 – вул. Морозенка; пр. Злуки, 13,15- пр. Злуки, 19; пр. Злуки, 21-пр. Злуки, 23; вул. Бережанська, 53- вул. Надзбручанська; вул. П.Орлика, 3 – вул. Юності. 
 
Як бачимо, у виконкому міської ради на чолі з міським головою Сергієм Надалом, є чіткий і дуже детальний, покроковий план. Саме у такий спосіб, крок за кроком, і покращується комфорт у нашому місті, яке до 2010 року не знало капітального ремонту з радянських часів. 
 
 
Яніна Веселовська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: