Відбулась презентація Тернопільського представництва ICC Ukraine

Опубліковано:
29 Листопада, 2014

28 листопада 2014 року в приміщенні Тернопільської ОДА відбулася презентація Тернопільського регіонального представництва Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine за участю представників влади, еліти бізнесу, запрошених гостей та ЗМІ. Офіційна частина презентації розпочалась об 11.00 год.  

 

 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Тернопільської обласної ради Василь Петрович Хомінець. В своєму виступі він зазначив, що влада сьогодні, як ніколи, зацікавлена в плідній співпраці з бізнесом і підприємцями. Тільки спільними зусиллями можливо подолати економічні проблеми краю і забезпечити економічний розвиток області. Саме через стабільний і сильний бізнес можливо наповнити бюджет і тим самим внести свій вклад в розбудову держави. 

 

 

До присутніх звернувся також і заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра: «Я радий, що сьогодні в цьому залі зібралися люди, котрі, можливо, за щоденними клопотами давно не спілкувались, що знайшлась людина в особі Тараса Володимировича Демкури, яка об’єднає бізнесові кола області в структуру, котра сприятиме притоку інвестицій. Зі свого боку, влада робитиме все, щоб перепон на шляху розвитку підприємництва було якомога менше. Нажаль, сьогодні спостерігається серйозний відтік підприємців з області, і це створює відчутний дисбаланс у порівнянні з іншими областями. Ми готові розглядати кожну окрему проблему підприємця і робити все можливе для її вирішення».  

 

 

Також до зібрання звернувся керівник Тернопільського регіонального представництва Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine Тарас Володимирович Демкура: «Я вдячний вам усім за довіру і хочу запевнити, що докладу максимум зусиль для того, щоб досягти ті цілі, які ставить перед собою організація. В першу чергу, це підняття економіки і рівня життя Тернопільщини. Звичайно, кожен з вас для цього багато зробив і робить зараз, але інколи ми недостатньо володіємо інформацією про нові напрямки в сфері бізнесу, про потенційних інвесторів, які могли б стати партнерами. Ми не використовуємо максимально той економічний і інвестиційний потенціал, яким володіє область для подальшого розвитку. Європа готова до діалогу і співпраці, але і ми повинні бути до цього готовими. Не варто сподіватись, що увійшовши до європейської спільноти, ми отримаємо все і одразу. Ми мусимо бути готовими до боротьби за ринок, оскільки наші партнери вже адаптовані до європейських правил ведення бізнесу і створять серйозну конкуренцію нашим підприємствам». 

 

 

В ході презентації Тарасу Володимировичу Демкурі віце-президент Національного Комітету Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine Ігор Борисович Гресь вручив посвідчення керівника Тернопільського регіонального представництва та дійсного члена Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine. 

 

Своїми враженнями про відкриття представництва Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine поділились і запрошені гості:

 

Почесний посол Нідерландів в Україні Богдан Панкевич:  «Я вітаю ініціативу створення представництва Міжнародної Торгової Палати, яка давно і успішно працює в багатьох країнах світу і довела свою спроможність надавати дієву підтримку розвитку економіки та забезпечити конструктивний діалог на всіх рівнях. В європейських країнах влада є сервісом для бізнесу, оскільки саме від підприємництва залежить рівень економіки та життя громадян».

 

Начальник Тернопільської митниці ДФС Володимир Марценюк: «За останні десять років притік інвестицій в область практично припинився. За останні три роки в область надійшло лише близько 1 млн. гривень. При такому високому потенціалі, яким володіє Тернопільщина – це дуже мало. Тому, головним завданням новоствореного представництва є забезпечити інформованість бізнесу, налагодження співпраці на всіх рівнях в самій області і з зарубіжними інвесторами та партнерами».

 

Декан факультет управління та бізнесу у виробництві ТНТУ ім.Пулюя Павло Дудкін: «Ініціатива відкриття представництва є важливим моментом у побудові стосунків не лише влади і бізнесу, а й можливістю долучитися до розвитку краю ВУЗам, котрі готують спеціалістів. Викладачі у своїх навчальних програмах не можуть бути відірваними від потреб реального бізнесу.  Вони повинні знати, як вчити, і чого вчити. Усі ці ланки повинні бути пазлами, з яких складеться добробут області».

 

 

Після завершення офіційної частини, учасники презентації мали змогу поспілкуватись та обмінятись думками і пропозиціями. Відчувалось, що представники бізнесу та влади готові до співпраці і покладають надії на успішну роботу представництва ICC Ukraine. Вносились пропозиції та зауваження, ділились власним досвідом та практичними порадами. 

 

Відкриття Тернопільського представництва  Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine стало першим кроком на шляху реалізації програм відродження економіки краю, використання його інвестиційного потенціалу та конструктивних спільних рішень на всіх рівнях влади та бізнесу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #міжнародна, #новини тернопільщини, #палата, #тернопільські новини, #торгова
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: