Василь Івегеш: «Хтось зацікавлений, щоб ФК «Тернопіль» зник з футбольної мапи України!»

Опубліковано:
9 Червня, 2015 о 08:26

Головний тренер ФК «Тернопіль» Василь Івегеш на прохання прес-служби розповів про підготовку команди та психологічний стан футболістів перед поєдинком 29-го туру першої ліги проти лідера і переможця чемпіонату – ФК «Олександрія».

 



– Наш наступник суперник – дуже хороший, команда вже в Прем’єр-лізі, тому на такого суперника налаштовувати практично не потрібно. Мої хлопці розуміють хто до нас приїжджає і, переконаний, що на футбольному полі буде серйозна самовіддача та багато боротьби.

 

– Чи маєте перед цим поєдинком проблеми зі складом?

– У клубному лазареті перебуває Артур Дорі, котрий уже тривалий час лікується. Не матиме права грати у поєдинку з Олександрією Роман Гаврилюк, а всі решта тренуються в основній обоймі та готуються до останнього домашнього матчу в цьому сезоні.   

 

– Деякі ЗМІ поширюють інформацію що до Тернополя приїде не основний склад чемпіонів першої ліги…

– У мене є інша інформація, згідно якої в Тернополі, за словами їхнього тренера Володимира Шарана, гратимуть ті футболісти, на яких він розраховує в Прем’єр-лізі. Та й для нас хотілося б, щоб приїхала основа, щоб ми могли на фоні такої сильної команди, як ФК «Олександрія» продемонструвати на що здатні. До того ж наші вболівальників хотіли б побачити в грі чемпіона першої ліги в його чемпіонському складі. 

 

– Чи детально вивчали суперника. Мабуть, таки знайшли, окрім сильних сторін, і слабкі, які можна використати у цьому поєдинку?

– У ФК «Олександрія» практично слабких сторін немає, просто потрібно по різному будувати тактичні схеми в залежності від того, приїде до Тернополя основний склад чи резервісти. Ми ж зі своєї сторони готуємося і чекаємо, що таки приїде основа, тобто та команда, на яку ми вже наступного сезону будемо дивитися по телебаченню.

 

– У першому колі ФК «Тернопіль» з великим рахунком поступився ФК «Олександрія» (0:4). Які висновки для себе зробили з того поєдинку?

– Тоді ми поступилися – 0:4, бо налаштовувалися грати від оборони, але пропустивши на 38 хвилині гол, пішли відіграватися і як наслідок отримали в свої ворота ще три голи, більшість з яких на контратаках. Нині ж теж готуємося грати від оборони, на початку матчу придивлятимемося до суперника і по ходу матчу будемо, можливо, змінювати тактику. Водночас, однозначно, гратимемо обережно біля власних воріт.

 

– В якому психологічному стані підготовить команда до поєдинку проти ФК «Олександрія», адже в останній передачі «Гра без правил» на телеканалі «2+2» тернопільський колектив і кілька його гравців зокрема безпідставно звинуватили ледь не у всіх смертних гріхах?

– Важко щось говорити коли люди, які не знаючи справи, говорять і пишуть подібні речі про нашу команду. Договірної гри ФК «Тернопіль» і чернівецької «Буковини» не могло бути в принципі, це абсурд. По-перше, на цей матч жодних ставок не було, по-друге, ми билися, але в додатковому часі пропустили гол з пенальті. Мені шкода Ігоря Курила, який після побаченого на телеекрані сказав: «Що вони роблять, я ні в чому не винен, так піднялася рука, а телевізійники вигадують, що я зіграв умисно?», та Сергія Чернобая, котрий немов би показав, у який кут потрібно бити. Я добре знаю цього хлопця, він ніколи собі би не дозволив показати гравцю який б’є пенальті, пробивати в право, мовляв, я лягаю в ліво. Це абсурд! Я не знаю чиє це замовлення. Але це триває системно. Скажімо, нам кажуть, що ми з «Десною» здавали гру коли суперник нам забиває в час, що більший від компенсованого, з «Миколаєвом», коли гравець суперника забиває у власні ворота… По-третє, мені прикро, що подібна інформація виходить з вуст журналістів, які називають себе професіоналами. Що ви робите з нашою командою? Дайте нам спокійно грати футбол, бо сьогодні нас переслідують, кожен матч знімають, шукаючи підводні течії, а так грати не можливо. І це при тому, що ми домашня, тернопільська команда, майже всі футболісти, або народжені на Тернопільщині, або є студентами тернопільських вузів.

 

– Чи буде якась реакція з боку клубу на звинувачення авторів телепрограми «Гра без правил»?

– Проти них ми безсилі! Що ми можемо зробити з каналом «2+2» і їхніми юристами? Як ми з ними можемо судитися? Це не реально. Ці люди одразу нас поставлять на коліна та скажуть сидіти тихо. У згаданій вище програмі були різні сюжети, але одразу показують ставки на матчі, як вони змінюються протягом гри, а в нашому випадку (матч «ФК «»Тернопіль» – «Буковина» – авт.) практично жодної гривні не було поставлено. Чому таке може бути з нами? Чому на нашу адресу йдуть безпідставні звинувачення щодо матчів з чернігівською «Десною», «Миколаєвом» тощо. Сьогодні ми маємо таку ситуацію, що нас переслідують і хтось зацікавлений, щоб ФК «Тернопіль» зник з футбольної мапи України! 

 

– Що скажете вболівальникам, які планують відвідати матч з ФК “Олександрія»?

– Ми в боргу перед ними, адже вони дивляться ці передачі і одні пишуть, що Ігор Курило відданий команді і подібного зробити не може, інші пишуть – виганяйте його. Ми подібні ігри не граємо, а тому хочемо, щоб вболівальники прийшли на стадіон, підтримали в важку хвилину, адже для нас це дуже важко. Ми будемо виходити на футбольне поле і доводити вболівальнику, що ми такі, як були раніше. Нас не може вболівальник звинуватити у відсутності самовіддачі в останніх домашніх матчах з «Буковиною» та «Десною». Так, були в нас невдалі ігри – з кіровоградською «Зіркою», але ми не знали, що тоді сталося, коли перед власною публікою програли з великим рахунком. Це для команди теж був шок, але в футбольному житті буває всяке. А тому хочемо, що вболівальник прийшов, підтримав нас, ми в них віримо, я ж можу пообіцяти, що в поєдинку з ФК «Олександрія» будемо битися до останньої краплини поту і кров’ю.   

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: