В Тернополі пересохло питне джерело, яке охороняється законом (Фото)

Опубліковано:
18 Вересня, 2016 о 09:13

У Тернополі пересохло питне джерело. Жителі міста кажуть, що минулого тижня там можна було набрати воду, а сьогодні води немає. Мова йде про джерело, яке розташоване біля Цегельного провулку в парку Топільче, – пише Доба

 



Струмок є гідрологічною пам’яткою місцевого значення і охороняється законом. Подібних джерел у місті 5. Хто саме має охороняти джерело і як цей процес відбувається журналістам ДОБИ з’ясувати не вдалось.

 

Проте, згідно рішення виконкому Тернопільської обласної ради від 18 березня 1994 року джерела перебувають у віданні КП «Об’єднання парків культури і відпочинку». В комунальному підприємстві зазначають, що джерело таки дійсно раніше було у їхньому підпорядкуванні, але в останні роки карта парку змінилась і джерело тепер знаходиться не в парковій зоні. 

 

– Джерело тепер знаходиться за межами паркової зони, тому ми відношення до нього не маємо. Швидше за все, за ним дивляться місцеві екологи, – розповів ДОБІ завідувач парку «Топільче» Юрій Бойко. – Джерело і дійсно могло пересохнути, ви ж бачите, яка зараз ситуація в області, де пересихають джерела у криницях та інші водойми. 

 

Додамо, що тернопільські джерела мають свою сторінку на Вікіпедії. Там зазначено, що всі вони перебувають у вкрай занедбаному стані. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: