В підрозділах ДФС відкрито 414 кримінальних проваджень проти корупціонерів

Опубліковано:
7 Серпня, 2015 о 12:17

У 2015 році за фактами корупції в підрозділах ДФС відкрито 414 кримінальних проваджень, про це повідомив начальник Головного управління власної безпеки Державної фіскальної служби України Юрій Шеремет під час оперативної наради з керівниками регіональних підрозділів. Зазначений показник на 37% перевищує аналогічний за сім місяців минулого року. В тому числі за ознаками хабарництва розпочато 92 провадження (в 1,7 раза більше, ніж у 2014 році).

 



Порівняно з минулим роком має місце і зростання кількісної складової щодо виявлених кримінальних  правопорушень. Так, протягом січня – липня поточного року за матеріалами підрозділів власної безпеки розпочато 354 провадження (майже на 40% більше, ніж у 2014 р.). З них за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) відкрито 154, за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) – 53 кримінальних провадження.

 

Починаючи з червня робота по боротьбі з хабарництвом помітно активізувалася. За матеріалами підрозділів власної безпеки розпочато 87 проваджень,  з яких 40 –  за перевищення службових повноважень, 13 – безпосередньо за хабарництво. Обвинувальні акти направлено в Дніпропетровській, Львівській, Одеській і Запорізькій областях.

 

Водночас Юрій Шеремет наголосив на необхідності більш ефективного супроводу кримінальних проваджень. „Ви повинні робити все для досягнення кінцевого результату, а кінцевий результат у нашому випадку – це притягнення винних до кримінальної відповідальності у вигляді міри покарання, що є найкращою  профілактикою боротьби з корупцією”, – звернувся він до підлеглих.

 

Також начальник Головного управління власної безпеки ДФС України повідомив, що задля усунення впливу керівництва на місцях найближчим часом всі працівники власної безпеки будуть вважатися працівниками центрального апарату. У зв’язку з реорганізацією служби їх буде виведено поза штат, а хто залишиться працювати далі, залежатиме від кожного особисто.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: