В першу чергу мобілізують безробітних, каже військовий комісар Катинський

Опубліковано:
1 Липня, 2015 о 10:17

До 20 серпня триватиме шоста черга 3-ї хвилі часткової мобілізації. Акцент у військкоматі роблять на безробітних військовозобов’язаних.

– Згідно з наказом президента України, у нас є планове завдання щодо шостої черги мобілізації, яка менша за четверту чергу, але більша за п’яту, – говорить військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський. – У нас є певні труднощі, оскільки багато людей не розуміють, що треба захищати Батьківщину.



 

Як запевнив військовий комісар, акцент роблять не на тому, щоб забирати людей,які працюють на підприємствах, а призивати безробітних або військовозобов’язаних, які зареєстровані у Центрі зайнятості. 

 

– Люди таким чином можуть “вбити двох зайців” одним пострілом  – каже пан Катинський. – Вони зможуть захищати країну і вирішити проблему з працевлаштуванням. Проте, якщо ми не виконаємо план, то будемо працювати і по підприємствах.

 

Щодо обурення людей стосовно вручення повісток на вулиці чи у різних закладах, військовий комісар запевнив, що нічого незаконного в цьому немає.

 

– У нас не визначено законом, де можна вручати повістку, – пояснює пан Катинський. – Ми маємо право оповіщати людину в будь-якому місці – чи то на вулиці, чи в магазині. І не варто боятись повісток. Те, що всі навколо кричать, що після вручення повістки відразу забирають воювати – це неправда.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не повинна проходити мобілізація (Відео)

 

Бо повістки вручають повістки для уточнення особистих даних військовозобов’язаного і проходження медичної комсіії. І лише після вияснення усіх деталей, перевірки усіх даних, проходження медкомісії, визначають, людина підлягає призову чи ні, додає комісар. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: